EXCLUSIV | Un cunoscut impresar a făcut lumină în cazul Man: „Asta spun regulamentele FIFA”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 13 mai 2021, ora 08:24,
anamaria-prodan-gigi-becali-dennis-man

Transferul fostului fotbalist al roș-albaștrilor la Parma la sfârșitul lunii ianuarie a venit la pachet cu un scandal între Gigi Becali și Anamaria Prodan. 

Iar lucrurile se vor tranșa cel mai probabil în justiție. Virgil Colfescu a văzut cele petrecute și a dezvăluit ce spun legile forului internațional în ceea ce privește drepturile și obligațiile impresarilor în cazul unor astfel de tranzacții.

„Înainte la FIFA când erau examenele de licență, ți se permitea să faci numai o negociere. Dacă aveai mandat din partea clubului, nu puteai să tratezi și salariul jucătorului.

De exemplu, la transferul lui Sorin Paraschiv la Rimini eu m-am ocupat să se înțeleagă cluburile între ele iar Traian Gherghișan i-a negociat salariul. Acum FIFA dă voie ca un impresar să poarte ambele tratative”, a fost reacția lui Virgil Colfescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Acesta aduce în discuție câteva dintre legile nescrise ale agenților care intermediază transferurile jucătorilor în toată lumea.

„Respectă-mă dacă am crescut jucătorul, iar tu nu te bagi la tratativele dintre cluburi. Dar trebuie văzute actele, legea spune că dacă am un contract cu un jucător și se transferă la un alt club, tot respectivului impresar trebuie să îi revină comisionul.

Raiola dacă face un transfer de 20 de milioane poate lua și 15 milioane comision. Când un jucător e bun și are valoare, clubul nu se uită la comision. Eu cred că transferul l-a făcut domnul Gigi Becali”, a mai adăugat impresarul. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | “Acolo nu vine nimeni să spună că e brand!”. Cum sunt tratate în Italia cazuri similare celui al lui Dinamo

gigi becalianamaria prodanscandalrealitateaparmatransferVirgil Colfescuman
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”