SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Un fost fotbalist, dispus să parieze pe calificarea tricolorilor la Mondial: „Poate mă credeți nebun!”

Articol de George Drafta - Publicat sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 18:41,
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

După cele trei meciuri jucate în luna septembrie, România s-a apropiat de poziția a doua a grupei preliminare pentru calificarea la turneul final de anul viitor. 

În ultimele 4 meciuri rămase de jucat în această toamnă, Chiricheș & Co trebuie să depășească Armenia pentru a prinde barajele care ne-ar putea trimite la primul CM după o pauză de 24 de ani. Giani Căpușă nu consideră misiunea naționalei ca fiind una imposibilă. Crede chiar că obiectivul poate fi îndeplinit.

„Eu m-am uitat la selecție și consider că putem să ne calificăm, deși poate mă credeți nebun. Rădoi trebuie să aibă un nucleu de jucători și în jurul lui să completeze. Noi avem fotbaliști tineri buni, dar și fotbaliști mai experimentați de calitate. Nu înțeleg însă de ce îl aducem pe Camora care mai joacă puțin și se lasă. De ce nu l-au naturalizat la 26 de ani? Eu cred că atunci nu a vrut el, îi era bine la CFR. Acum eu spun că nu își mai avea locul”, a comentat Giani Căpușă, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Băcăuanul știe care este secretul succesului în contextul fotbalului ofensiv pe care îl propune Rădoi.

„Dacă vrem să jucăm ofensiv trebuie să plecăm de la apărare. La Bacău, pe când era Halagian toată echipa juca ofensiv, dacă fundașii laterali nu veneau să ne ajute erau schimbați în secunda 3. Rădoi trebuie să îi bage pe ăștia de la U21 să acumuleze pentru că un sportiv cam la 27 de ani are vârsta optimă pentru performanță. Avem echipă foarte bună, eu cred în cei de la tineret. Au jucat mult împreună și cred că o să avem o națională de mare viitor”, a concluzionat fostul mijlocaș. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | OMUL CERUT PE BANCA NAȚIONALEI, LÂNGĂ RĂDOI: „ARE EXPERIENȚA NECESARĂ”

realitateaGiani Capusaromaniapreliminarii CM 2022