EXCLUSIV | Un fost președinte al CCA cere sancționarea lui Istvan Kovacs: „A produs o pagubă și trebuie să suporte consecințele”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 16 septembrie 2021, ora 18:48,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Arbitrul a oficiat duminică seară la Eternul derby al fotbalului românesc dintre FCSB și Dinamo și l-a eliminat pe Steliano Filip în minutul 37 al disputei. 

Decizia a fost amendată de Ion Crăciunescu, care consideră că centralul a fost total neinspirat.

„Se încadrează la o mare gafă de arbitraj, să îi dai roșu lui Steliano Filip, în loc să îi dai galben pentru simulare fotbalistului de la FCSB, diferența e ca între Muntele Everest și Dealul Patriarhiei. Cu siguranță ar trebui suspendat Istvan Kovacs,

îmi aduc aminte că după un moment similar, eu am schimbat o brigadă care trebuia să oficieze la un meci din cupele europene, iar UEFA ne-a felicitat. Ei spun că arbitrii trebuie să primească meciuri, doar că trebuie să arate că sunt și în formă”, a precizat Ion Crăciunescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Acesta a explicat și motivele pentru care Kovacs poate fi victima erorilor din timpul unor meciuri importante.

„Istvan face astfel de gafe pentru că are o anumită suficiență, sunt greșeli impardonabile, eu cred că nu se pregătește cum trebuie și nu acordă atenția cuvenită meciurilor. Fiecrea joc e ca un examen, cu toate că ai arbitrat bine 10 meciuri e posibil să gafezi în al 11-lea. Dacă faci o astfel de eroare nu te iartă nimeni, e clar că a produs o pagubă unei echipe și trebuie să suporte consecințele”, a încheiat fostul șef al CCA. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | REACȚIA LUI ION CRĂCIUNESCU DUPĂ CE A AFLAT CĂ IMPLEMENTAREA VAR SE AMÂNĂ DIN NOU: „LA CÂT MINT ĂȘTIA, E POSIBIL ORICE”

ion craciunescueliminaresteliano filiprealitateaistvan kovacs