Experiență inedită pentru Cosmin Contra: „Am fost un plus din staff-ul lui Carlo Ancelotti”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 19 ianuarie 2023, ora 09:10,
Cosmin Contra
Cosmin Contra

Cosmin Contra este fără angajament din iunie, după despărțirea de Al-Ittihad, pe care o pregătise din august 2021.

Cosmin Contra a participat o săptămână la antrenamentele lui Real Madrid

Fostul selecționer al României va fi observator UEFA la meciurile din Liga Campionilor. Pentru a se obișnui cu atmosfera a participa la antrenamentul multiplei campioane europene Real Madrid. El rămâne mai mult timp în capitala Spaniei, deoarece va urmări și ședințele de pregătire ale lui Atletico.

Eu sunt bine. Încerc să rămân conectat la ceea ce înseamnă fotbalul. Am fost o săptămână la antrenamentele fostului meu antrenor, Carlo Ancelotti.

Săptămâna aceasta merg la baza de antrenament a lui Atletico, să văd antrenamentele lui ‘Cholo’ (n.r. – tehnicianul Diego Simeone). Sunt conectat și cu Champions League. Când începe Champions League, o să fiu observator UEFA. Încerc să rămân conectat la ceea ce înseamnă fotbalul, încerc să mă documentez, încerc să văd cum lucrează marii antrenori… Sunt lucruri normale pentru un antrenor care nu are de lucru”, a spus Contra pentru as.ro.

Carlo Ancelotti l-a tratat pe Cosmin Contra ca pe un om din staff-ul lui

Tehnicianul român a fost o săptămână invitat efectiv să fie un plus din staff-ul lui Carlo Ancelotti. „Am participat la ședințele cu jucătorii, la cum pregătește video următoarele meciuri.

Mi-au explicat cum pregătesc o săptămână cu două meciuri. Deci, a fost o experiență foarte mișto, pentru că Carlo m-a primit ca și cum aș fi fost un om din staff-ul lui.

Întotdeauna este de apreciat că un antrenor de talia lui Ancelotti își deschide casa ca și cum ar fi a ta. Mi-a spus că am poarta deschisă oricând vreau eu să mă duc.

E un staff foarte bine organizat, din toate punctele de vedere, care nu lasă niciun detaliu deoparte. Au un preparator fizic foarte bun. Nu e nimic diferit față de ceea ce cred că lucrează fiecare.

Diferența o face calitatea jucătorilor. Și, atunci, calitatea antrenamentelor este foarte ridicată. În plus, sunt foarte profesioniști. M-a surprins să văd un grup așa de unit și de profesionist”, a mai spus el.

Contra a vorbit despre ofertele pe care le-a primit pentru a reveni în antrenorat. „De șase luni sunt în discuții. Am refuzat câteva echipe. Proiectul nu era cel care trebuia să fie. Mai sunt discuții și în momentul de față, dar e același lucru. Trebuie să mă atragă proiectul și să fie seriozitate. Altfel, nu accept să revin pe bancă. Din România nu am oferte.

Nu pot să spun nume, pentru că nu e nimic sigur și nu vor să se se afle. Am fost în discuții cu echipe din prima și a doua divizie din Spania”, a mai spus Cosmin Contra.

real madridcarlo ancelotticosmin contra