FC Bruges a câştigat campionatul Belgiei pentru a 19-a oară în istoria sa

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 27 mai 2024, ora 11:56,
bruges
bruges

 

Formaţia FC Bruges a devenit campioană a Belgiei pentru a 19-a oară în istoria sa, după ce a remizat cu echipa Cercle Bruges, 0-0, duminică seara, în ultima etapă a campionatului.

FC Bruges avea nevoie de un singur punct pentru a fi încoronată campioană, în timp ce alte două echipe mai erau în cursă pentru titlu cu 90 de minute înainte de final: Union Saint-Gilloise şi Anderlecht.

FC Bruges a primit un gol în minutul 83, care a fost în cele din urmă anulat pentru un ofsaid controversat. Rezultatele din ultima etapă (victoria lui Union cu 2-0 în faţa lui Genk şi înfrângerea lui Anderlecht cu 3-1 în faţa lui Antwerp) au făcut ca Bruges să termine cu un punct în faţa lui Union şi cu patru în faţa lui Anderlecht.

Echipa din Bruges a reuşit un mic miracol: la finalul sezonului regulat dintre cele optsprezece cluburi din prima ligă, Bruges (51 de puncte) era la 19 puncte în spatele lui Union Saint-Gilloise (70)! Dar înjumătăţirea numărului de puncte în play-off între cele mai bine clasate şase echipe şi startul slab al lui Union (patru înfrângeri la rând) au dus la victoria finală.

Titlul de campioană înseamnă că FC Bruges, antrenată de Nicky Hayen, şi-a asigurat un loc în faza grupelor Ligii Campionilor din sezonul viitor, în timp ce Union va trebui să treacă de două tururi preliminare, în caz contrar urmând să ajungă în Liga Europa. Anderlecht, aflată pe locul al treilea, va juca în baraj pentru un loc în aceeaşi competiţie.