VIDEO | FCSB, debut cu stângul în Liga 1! Golgheterul Florin Tănase a ratat un penalty

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 15 iulie 2021, ora 22:21,
FC Botoșani – FCSB, Florin Tănase
FC Botoșani – FCSB, Florin Tănase

FC Botoșani și FCSB au terminat la egalitate, scor 0-0, prima partidă din acest nou sezon al Ligii 1. La debutul oficial al lui Dinu Todoran pe banca FCSB-ului, Florin Tănase a ratat un penalty.

Meciul a început abrupt. În urma unei faze în care protagonist a fost Tavi Popescu, care i-a trecut mingea printre picioarele lui Racoviţan, a fost faultat, în careu, însă arbitrul nu a acordat nimic. Același Popescu a amenințat câteva minute mai târziu poarta gazdelor cu un lob, dar portarul Pap a prins mingea.

Următoarea ocazie a irosit-o Moruțan, a cărui lovitură liberă a trecut puțin pe lângă țintă, în minutul 38. Iar cea mai mare șansă a ratat-o Oaidă, care a trimis un șut puternic în bara porții adverse.

În repriza a doua, Octavian Popescu a obținut un penalty, în minutul 60, după o cursă superbă, dar Florin Tănase a irosit deschiderea scorului. Pap a blocat încercarea căpitanului.

Tot Popescu a continuat să fie cel mai periculos jucător al lui Todoran. Șutul său a trecut puțin pe lângă buturile portarului Botoșaniului.

În minutul 66, și moldevenii au amenințat poarta lui Vlad. Ongenda a ratat și el șutul, după o cursă a lui Braun prin apărarea adversă.

FCSB a continuat să preseze, fără să marcheze. Radunovic a ratat și el deschiderea scorului, după ce mingea trimisă de el a fost deviată și a trecut pe ângă bară. Florin Tănase a trimis și el imprecis balonul.

FC Botoșani – FCSB, Florin Tănase

În minutul 77, Musi a intrat în locul lui Moruțan, dar nu a putut influența decisiv soarta partidei, ci s-a remarcat doar cu un cartonaș galben.

Radunovic a mai ratat pe final o ocazie importantă, dar Pap a respins centrarea în vinclu.

În cele din urmă, cu Octavian Popescu – cel mai activ om, cu un penalty ratat de Florin Tănase și cu o bară țintită de Oaidă, FCSB nu a reușit să se impună pe terenul celor de la FC Botoșani și a obținut doar un punct.

Echipele de start:

FC BOTOȘANI: Pap – Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu – E. Papa, Remacle, Ongenda – Tîrcoveanu, Kage, Fili; Rezerve: M. Contra, Patache, M. Croitoru, Dragu, Edjouma, M. Roman, Camara, Petkovski, Sila; Antrenor: Marius Croitoru

FCSB: Vlad – V. Crețu, Haruț, S. Vucur, Radunovic – Moruțan, A. Crețu, Oaidă – Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu; Rezerve: Straton, Ondrasek, I. Cristea, I. Stoica, Cr. Dumitru, Ov. Popescu, Perianu, Musi, S. Șerban; Antrenor: Dinu Todoran

CITEȘTE ȘI –>> FCSB, MECI FACIL LA BOTOŞANI: ,,MARIUS NU POATE ALINIA CEA MAI BUNĂ FORMULĂ”

realitateafcsbfc botosanioctavian popesculiga 1