Federaţia din Macedonia de Nord reacţionează după gestul lui Arnautovic: ,,Am trimis solicitare la UEFA”

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 14 iunie 2021, ora 22:59,
Arnautovic
Arnautovic

Macedonia de Nord a pierdut meciul de la EURO 2020 disputat la Bucureşti, pe Naţional Arena, cu Austria, scor 1-3, dar lucrurile au degenerat la finalul jocului.

După ce a marcat golul de 3-1 împotriva Macedoniei de Nord, Arnautovic, atacantul Austriei a avut o ieşire nervoasă la adresa macedoneanului Ezdjan Alioski.

 

Sursa foto: Profimedia Images

 

După ce au apărut ulterior reacţii cum că gestul făcut de Arnautovic ar fi unul rasist, acesta şi-a cerut scuze în mediul virtual, unde a prefcizat că nu este o persoană rasistă. Deşi fotbalistul a făcut aceste precizări, Federaţia de Fotbal din Macedonia de Nord a cerut sancţionarea lui Arnautovic.

 

,,Federaţia Macedoniei de Nord condamnă ferm gesturile controversate pe care austriacul Marko Arnautovic le-a făcut după marcarea golului la adresa fotbalistului macedonean Ezdjan Alioski. 

 

Vă informăm că am trimis la UEFA o solicitare, prin care cerem cea mai aspră pedeapsă pentru jucătorul austriac.

 

Suntem împotriva naţionalismului, a discriminării şi a oricărei forme de insultă sau izbucniri care nu sunt în spiritul fotbalului şi a spiritului pe care îl promovează acest sport.

 

Vom lupta mereu pentru drepturile fotbaliştilor macedoneni, oriunde ar evolua aceştia.”, apare în comunicatul dat de Federaţia macedoneană.

 

Sursa foto: Profimedia Images

 

Citeşte şi MINCIUNI INCREDIBILE PE BAZA CAZULUI LUI ERIKSEN: ,,VOM FI FORŢAŢI SĂ ACŢIONĂM”

 

rasismmacedonia de nordaustriarealitateaarnautovicalioski