FIBA a pus capăt scandalului cu tentă sexuală: echipa Sepsi-SIC a fost amendată cu 2.000 de euro

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 08 februarie 2024, ora 23:45,
Zoran Mikes
Zoran Mikes

Antrenorul bosniac al echipei de baschet feminin al echipei Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, Zoran Mikes, este de câteva zile în centrul unui scandal.

Echipa Sepsi-SIC a fost amendată cu 2.000 de euro, după ce antrenorul ar fi atins pe fund o jucătoare de la LDLC ASVEL Feminin

Campioana României a jucat pe 30 ianuarie, la Villeurbanne, cu formaţia franceză LDLC ASVEL Feminin, ultimul ei meci din Grupa A a Euroligii.

Formația din Sfântu Gheorghe a fost învinsă cu 77-94 (34-49), încheind pe locul 7, cu 16p. în sferturi s-au calificat Fenerbahce (Turcia, 26p), DVTK HUN-Therm (Ungaria), Casademont Zaragoza (Spania) și Beretta Famila Schio (Italia, toate cu 23p).

La finalul pertidei, Gabby Williams, una dintre jucătoarele echipei gazdă, a scris pe twitter că antrenorul lui Sepsi, Zoran Mikes, a lovit-o peste fund. Ea l-ar fi rugat să nu se mai apropie și să nu o mai atingă, iar secunzii lui au început să strige la ea.

Clubul francez a trimis un raport către observatorul partidei în legătură cu gesturile făcute de Mikes. Ca urmare, forul mondial (FIBA) a demarat o investigație.

Ulterior, jucătoarea a șters mesajul, anunșânbd că nu se va mai amesteca în problemă până la soluționarea ei.

Iar anunțul oficial al FIBVA a venit în această seară. „În urma procedurii disciplinare deschise în legătură cu un incident care a avut loc în timpul meciului (…), judecătorul unic al FIBA Europe a constatat antrenorul echipei vizitatoare să fi încălcat articolul 1-130 din Regulamentul Intern FIBA.

Hotărârea prevede că antrenorul a avut o conduită inacceptabilă cu un jucător al echipei adverse.

Conform Regulamentului (…), ACS Sepsi-SIC a fost amendată cu 2.000 de euro”, a transmis forul mondial pe site-ul oficial.

Astfel, tehnicianul nu a primit nicio sancțiune, deși FIBA recunoaște că a avut o conduită inacceptabilă.

LDLC ASVEL Femininsepsi sicZoran MikesGabby Williamseuroliga