FIFA face teste cu Istvan Kovacs! Noutatea va fi aplicată la CM al cluburilor

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 19 ianuarie 2023, ora 10:55,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Arbitrii care vor oficia la Campionatul Mondial al cluburilor vor explica în cască deciziilor luate cu ajutorul sistemului VAR.

Istvan Kovacs va comunica celor din tribune deciziile luate cu ajutorul sistemului VAR

Această măsură a fost autorizată de Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal (IFAB) și își propune să ofere mai multă claritate asupra deciziilor oficialilor. Prima ocazie va fi cu ocazia CM al cluburilor, organizat în Maroc, între 1 și 11 februarie.

La această competiție va oficia și arbitrul român Istvan Kovacs, unul dintre cei europeni delegaţi de FIFA la respetivul turneu. El îi va avea alături pe conaţionalii Vasile Marinescu şi Mihai Artene, ca arbitri asistenţi.

Dacă metoda va avea succes, ar putea fi pusă în aplicare și în alte competiții organizate de FIFA în acest an, inclusiv la CM feminin, anunță soccer24.co.zw.

Credem că această decizie este importantă din punct de vedere al transparenței, în special pentru cei din tribune, care în acest moment nu primește suficiente informații”, a declarat Mark Bullingham, membru în Consiliului de Administrație al IFAB.

La fiecare meci din cadrul CM al cluburilor vor oficia nu mai puțin de 26 de persoane, printre care 6 arbitrii, 12 arbitrii asistenți și 8 oficiali VAR.

marocistvan kovacsCM al cluburilor 2023