Finala EURO 2020 „continuă”! Englezii cer rejucarea cu Italia: „I-au tratat ca pe niște sclavi”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 19:51,
Italia EURO 2020, Sursa foto: Profimedia Images
Italia EURO 2020, Sursa foto: Profimedia Images

Italia a câștigat Euro 2020 după ce englezii au irosit cu nonșalanță trei lovituri de la 11 m, la penaltyurile de departajare.

După ce tabela arăta scorul de 1-1 la finalul celor 120 de minute regulamentare de joc, învingăroarea turneului s-a decis după executarea lovitului de la 11 metri.

La capătul primelor două serii de penalty-uri, Anglia conducea cu 2-1. Însă, elevii lui Southgate au ratat cu lejeritate următoarele trei execuții, prin Rashford, Sancho și Saka. Donnarumma a fost eroul ”Squadrei Azzurra”, cel care a și fost desemnat fotbalistul turneului.

Însă finala le-a lăsat un gust amar englezilor, care cer rejucarea ei. Aceștia acuză faptul că Giorgio Chiellini nu a fost sancționat cu roșu, după o ce l-a tras pe tricou pe Saka, în minutul 90+6. Căpitanul Italiei a primit doart cartonaș galben în urma intervenției agresive asupra tânărului englez, iar fanii britanici îi acuză pe jucătorii italieni de ”joc murdar”.

„Meciul disputat pe 11 iulie 2021 nu a fost corect deloc. Italienii au primit doar cartonaș galben atunci când îi trăgeau pe jucătorii englezi, tratându-i ca pe niște sclavi. Toate aceste împingeri, trageri și lovituri au fost permise pentru ca Italia să câștige?

Sunt, cu siguranță, decizii părtinitoare. Italia ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu pentru jocul său, iar meciul să fie rejucat cu un arbitru corect. Nu a fost corect deloc”, a scris cel care a lansat una dintre petiții pe site-ul change.org. Aceasta a strâns deja peste 25.000 de semnături.

O asemenea inițiativă a fost lansată și la optimea Franța – Elveția (3-3, 4-5 d.l.d), pentru faptul Yann Sommer nu ar fi stat cu un picior pe linia porții la penalty-ul executat și ratat de Mbappe, dar și la duelul Anglia – Danemarca (1-1, 2-1 d.p) din semifinale, atunci când Sterling a fost acuzat că a primit ușor penalty. Evident, UEFA nu a dat curs acestor petiții de rejucare a meciurilor.

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | ITALIA, PREMIU PE MĂSURĂ DUPĂ CÂȘTIGAREA TITLULUI EUROPEAN! CÂT ÎNCASEAZĂ ȘI ANGLIA

realitateaitaliafinalacampioana europeanapetitierejucareeuro 2020anglia