Floretista Maria Boldor trage ponoasele după ce a fost depistată pozitiv! Anunțul făcut de CSA Steaua

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 26 ianuarie 2023, ora 18:25,
Maria Boldor
Maria Boldor

Clubul Steaua, la care este legitimată floretista Maria Boldor, depistată pozitiv, a reziliat contractul sportivei.

CSA Steaua a suspendat contractul Mariei Boldor, dar este alături de sportivă

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a anunţat că este alături de Maria Boldor până la soluţionarea finală a cazului său, dar îi suspendă contractul pe aceeași perioadă de timp.

Floretista a fost testată pozitiv la un control antidoping. „CSA Steaua a luat act de decizia Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A.

Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă este componenta lotului olimpic de scrimă al României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alţi sportivi, care au potenţial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A.

Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă a cerut efectuarea de teste pe eşantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua susţine un sport curat, fără dopaj, iar până la soluţionarea finală a cazului este alături de sportiva sa”, se arată în comunicat.

Şi forul român de specialitate a reacţionat în acest caz, suspendând-o temporar pe Boldor din lotul naţional de floretă.

Federaţia Română de Scrimă precizează că sportiva Maria Boldor, floretistă legitimată la CSA Steaua, a fost supusă unui control în luna noiembrie şi a fost testată pozitiv la Enobosarm (ostarină).

Maria Boldor a cerut deja contraexpertiza probei B. Agenţia Naţionala Anti-Doping a notificat sportiva şi Federaţia Română de Scrimă şi, până la soluţionarea cazului aflat în gestionare, Federaţia a suspendat-o temporar pe Maria Boldor din Lotul Naţional de floretă”, se arată în comunicatul FRS.

csa steauamaria boldor