Florin Răducioiu, la 26 de ani de la victoria imensă împotriva Columbiei! „Este un meci pe care nu o să-l uit niciodată!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 12 aprilie 2020, ora 17:40,
raducioiu

Florin Răducioiu a înscris primul gol al naționalei României de la Campionatul Mondial din 1994, ediția unde echipa condusă de Anghel Iordănescu a ajuns până în „sferturile de finală”. .

Atacantul român a povestit, după 26 de ani, care a fost atmosfera în vestiar înaintea partidei și cum a fost pregătit meciul.

„Noi știam totul despre Columbia, nea Puiu a pregătit meciul extraordinar. Mie mi-a fost frică de acest meci. Îmi aduc aminte că în vestiar era multă liniște. Cred că era vorbă de încredere, dar și de teamă. Din când în când mai intervenea Nea Puiu și mai dădea un sfat.

Presiunea a fost și mai mare când am ieșit la încălzire. Atunci mi-a spus: «Doamne, în ce stadion suntem și câți suporteri columbieni sunt aici. Și toți îi vor încuraja pe ei». M-am gândit: «Wow, cum o să ne descurcăm?». Toate aceste gânduri au trecut după ce s-a cântat imnul și a început partida”a spus Raducioiu pentru TVR Sport.

 

Florin Răducioiu a înscris două goluri în partida de pe stadionul „Rose Bowl” din Pasadena, în fața a 95.000 de spectatori, în duelul cu naționala Columbiei.

„Pentru mine și pentru foștii mei colegi, România-Columbia a fost începutul unei aventuri care a durat, în mod neașteptat, să fim sinceri, destul de mult… și putea să dureze și mai mult.

Este un meci pe care nu o să-l uit niciodată! De ce? A fost primul meu gol la un Campionat Mondial și atunci mi s-a împlinit un vis din copilărie: un gol la un campionat mondial. A fost o victorie superbă, neașteptată, în fața unei echipe care era atunci foarte bine cotată”, a povestit Florin Răducioiu

România a învins cu 3-1 naționala Columbiei. „Dubla” lui Răducioiu și golul incredibil înscris de Hagi au adus primul succes de la acel mondial și au pornit drumul spre cea mai importantă performanță din istoria naționalei României.

CITEȘTE ȘI: FCSB și Craiova își pot pune pofta-n cui: ”Se numără printre cei mai buni și pot fi cluburi din afară interesate!”

columbiaCampionatul Mondial din 1994romaniaFlorin Raducioiu
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”