Florin Talpan aprinde atmosfera în tabăra CSA-ului: „Fără munca mea, Steaua rămânea anonimă. Și așa este!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 23 aprilie 2021, ora 17:33,
florin-talpan
florin-talpan

Juristul Florin Talpan se pare că se află acum în conflict și cu cei de la CSA Steaua, după ce în decursul ultimilor ani l-a avut în vizor pe Gigi Becali!

După ce a dus ani la rând un război de la distanță cu Gigi Becali, acum, Florin Talpan a început să pună tunurile și pe actualii conducători de la CSA. Juristul, care a împlinit miercuri 48 de ani, a dezvăluit ultimele detalii despre relația pe care acesta o are în momentul de față cu oficialii „militarilor”.

Talpan a ținut să vorbească despre stadionul Ghencea, despre salariul lui George Ogăraru, dar și despre eforturile pe care le-a făcut de-a lungul timpului pentru ca brand-ul Steaua să apară din nou la lumină.

talpan

„Am observat, însă nu pot eu să oblig, fiecare face ce vrea. Consider că, în ultimii 20 de ani, am făcut și eu ceva pentru acest club și poate meritam o simplă urare. Am readus numele, marca și palmaresul, fără mine acest lucru nu ar fi fost posibil, datorie mie au clubul de fotbal. Acolo sunt oameni buni să-mi bage bețe în roate și dumnevoastră mă întrebați de la mulți ani… La câte se întâmplă nu mă mai impresionează un astfel de detaliu. Uite, m-au sunat avocați care m-au văzut, poate, o singură dată în sala de judecată.

Și așa e, ori pui urări pentru toată lumea, ori nu pui deloc, nu stai să faci selecție în funcție de cum te înțelegi cu unul sau cu altul, trebuie să te gândești la ce au făcut oamenii pentru Steaua. Am urmărit și eu site-ul și… ce să spun, din ce văd eu sunt postate doar victoriile, când pierde Steaua, nu prea apare nimic. Ori așa ceva nu e normal, dacă tot vrei să informezi suporterii. La volei, la handbal, când Steaua ia bătaie, nu e trecut.

Citește și EXCLUSIV | Gheorghe Mustață îi dă replica lui Florin Talpan: “Dacă a spus că nu mai dezgroapă morții, noi o vom face!”

Mă bucur că m-au sunat suporterii, să știți că am primit foarte multe telefoane de la cei care m-au înțeles și au fost alături de mine, au fost și persoane pe care nu le cunoșteam, nu aveam numărul lor. Să am pretenții la o urare de la cei din club, când mi-au tăiat salariul și din ianuarie, lună de lună, mi-au luat 2440 lei din banii mei munciți?

Tot încerc să aflu și nu îmi spune nimeni, pur și simplu nu îmi pot răspunde. Să fie clar, eu îmi vreau acești bani înapoi, nu e posibil să lupți atât, să ai rezultatele mele, fără mine nu se auzea de numele Steaua, iar ei îmi taie din salariu! Nu o să renunț, nu te atingi, frate, de banii mei… e munca mea, nu știe nimeni câtă suferință este în spate. Și îmi vreau și banii din urmă, tot ce mi-au oprit. Am discutat cu noul comandant (n.r. colonelul Răzvan Bichir) și mi-a promis că se interesează, aștept și eu. Nu e posibil așa ceva! Ce motivație să mai am când merg la proces când avocații lui Gigi Becali sunt plătiți cu miliarde, iar eu, au fost cazuri, nu am avut cinci lei în buzunar.

talpan

În plus, la club sunt angajați oameni pentru stadion care stau degeaba, iar Ogăraru ia 4000 de euro pe lună. Pentru ce? Sunt oameni care-i fac munca lui Ogăraru, se calcă lumea pe picioare în club. Angajăm pentru stadion, se fac detașări, vin tot felul de personaje cu tot felul de probleme. Treaba lor, însă mie să-mi dea banii mei munciți, atât și nimic mai mult. Nu am cerut promovări, chiar dacă, vă recunosc, mi-am dorit la un moment dat și acest lucru, mai ales când văd ce oameni sunt promovați.

Mă credeți că eu nu am văzut, până acum, stadionul. Nu am intrat. Ce? Are voie Talpan? Ce să caut eu acolo, lasă că a intrat Mustață, dar Talpan nu poate, are interzis. Eu întreb de ce nu a venit nimeni să mă invite și pe mine. Au spus că dacă intru acolo o să fac poze și vor apărea în presă. Ăsta e motivul invocat. A intrat Mustață, și-a făcut fotografii în toate unghiurile, a dat și în presă. Să știi că am făcut hârtie când a fost cehstiunea asta cu Talpan, însă au mușmalizat, deși spun că vinovații ar fi trebuit să plătească. Iar dacă am văzut că este așa, ce să fac, să rup lacătul să intru? Nu, merci!

Citește și Florin Talpan, mustrat după ce s-a luat de George Ogăraru: ,,O ia pe arătură! N-o să ajungi niciodată comandant la Steaua”

În primul rând i-am contestat salariul domnului Ogăraru. Și o s-o fac în continuare, nu mă interesează pe cine deranjez. Nu e posibil să câștigi 4000 de euro la un club de liga a treia! Sunt bani publici, nu se poate așa ceva. Acest club, cu un asemenea brand, trebuie să se finanțeze din sponsorizări, din marketing, nu din banul public. Vă dau un exemplu: Oțelul Galați, care e tot la acest eșalon, un brand infinit mai mic decât Steaua, are un magazin virtual senzațional. Petrolul, la fel. Aici nu se face nimic, absolut nimic, se stă și, în timpul programului, facem reclame pentru firme private.

La domnul Ogăraru. Acest personaj nu se justifică, ia-m spus și noului comandant. Am înțeles, a jucat la Steaua, unde a mai fost el prin străinătate, însă nu se poate compara cu un Lăcătuș, cu un Pițurcă, oameni care au câștigat Cupa Campionilor Europeni. Eu pe Miodrag Belodedic l-aș fi văzut în funcția asta, ar fi fost un excelent ambasador. Am văzut că, acum, Ogăraru merge la Monetăria Statului să facă niște medalii, monede, o nouă cupă pentru sărbătoarea de 7 Mai. Acolo ar fi trebuit să meargă Talpan, să facem un contract prin care să obținem și bani din asta, nu să dăm.

Steaua, la ce brand este, chiar și așa, în liga a treia, trebuie să primească bani, nu să dea. La mine au venit foarte mulți oameni puternici din punct de vedere financiar, cu firme importante, care ar fi vrut să sustină. I-am direcționat către cei din club și le-au spus că e ok, facem, însă să nu apară Talpan. Când au auzit, au fugit. Cum fără Talpan? Fără munca mea, Steaua rămânea anonimă. Și așa este anonimă! Nu există performanțe de ani buni. Nu s-au mai luat campionate la handbal, rugby, hockey. Eu iubeam echipa de hockey, aia de acum 20 de ani…ce performanțe a avut Steaua la secțiile astea? Bate vântul.”, a declarat Florin Talpan, potrivit Playsport.

Citește și Florin Talpan iese din nou la atac! Mesaj pentru fanii FCSB-ului: “Nu îmi este frică nici dacă veniți cu turma la instanță”

csa steauarealitateadeclaratiiflorin talpan