Florin Tănase, DESFIINȚAT de Mirel Rădoi după ce a refuzat să fie căpitan. „E ceva JIGNITOR”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 30 octombrie 2018, ora 16:43,
Radoi
Radoi

Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale de tineret și fost căpitan al FCSB, a luat atitudine după ce Florin Tănase a refuzat banderola de căpitan în meciul FCSB – FC Voluntari. Rădoi consideră că Tănase ar trebui sancționat pentru gestul jignitor.

Florin Tănase a refuzat să preia banderola de căpitan în minutul 80 al partidei de pe Arena Națională, după accidentarea lui Bogdan Planic. În cele din urmă, Lucian Filip a fost căpitanul FCSB până la finalul meciului.

În teren n-aș fi făcut nimic, erau spectatori. Probabil că în vestiar ar fi fost alt gen de reacție. Nu mi se pare normal. Dacă vrei să arăți că ai refuzat-o cum a refuzat-o Pintilii, nu ești la același nivel cu Pintilii, nu ai imaginea lui și nu ai realizat ce a realizat el. E ceva jignitor pentru mine ca fost căpitan al Stelei.

Cred că a vrut să arate că are și el personalitatea lui Pintilii când a refuzat banderola. E în mare eroare însă. Trebuia să accepte banderola. Dacă e supărat că i s-a retras, putem să-l înțelegem. Dar la fel de bine trebuie să-l înțelegem dacă e realist și a înțeles că el nu trebuie să fie căpitan la Steaua.

Era bătaie pe banderola de căpitan la Steaua, era o mare mândrie, când jucam eu. La echipele astea de top, cum să nu fii mândru și să-ți permiți să nu o iei? Îmi aduc aminte la returul cu Dinamo Kiev, am intrat după accidentare și țin minte că Dică a venit la margine și mi-a dat banderola. Și eu nu am vrut să o iau în semn de politețe pentru el, pentru că începuse meciul. Adică genul ăsta de discuții, nu să o aruncăm, să nu o mai luăm. O situație care… încerc să mă limitez, să mă opresc aici„, a spus Rădoi la Pro X.

În schimb, antrenorul FCSB, Nicolae Dică, nu a fost deranjat de gestul nesportiv făcut de către Florin Tănase. Această situație ar reprezenta motiv de amendă și de critică din partea fanilor la orice club respectabil din Europa!

Tănase a fost căpitan până să ia banderola Planic şi normal că nu mai este al doilea căpitan. Era clar că nu o să ia el banderola!„, a spus Dică.

Florin Tănase (23 de ani) a fost căpitanul FCSB, dar şi-a pierdut acest rol în urma unei intervenţii a patronului Gigi Becali, care a considerat că mijlocașul nu are o personalitate puternică.

mirel rădoiechipa nationalaflorin tanasecăpitanrădoitanasetineretnicolae dicăselectionerbanderola de capitan