Formula 1. Red Bull negociază cu un pilot de la Ferrari

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 18 aprilie 2024, ora 13:35,
Formula 1
Formula 1

Red Bull Racing, campioana mondială en titre din Formula 1, poartă negocieri cu pilotul spaniol Carlos Sainz Jr, care se va despărţi de Ferrari la finalul acestui sezon, a dezvăluit Helmut Marko, consilierul echipei austriece, citat de agenţia DPA.

„Discutăm cu el, are cel mai bun sezon al său în Formula 1”, a declarat Marko într-un interviu publicat în ediţia de joi a ziarului austriac Kleine Zeitung.

„Dar el are o ofertă foarte profitabilă de la Audi, pe care nu o putem egala sau bate. Dar îl cunoaştem din perioada Toro Rosso, chiar şi atunci a concurat alături de Max. Dar l-a durut apoi când l-am susţinut pe Verstappen la Red Bull şi nu pe el”, a adăugat el.

Carlos Sainz Jr, câştigătorul Marelui Premiu al Australiei, luna trecută la Melbourne, va pleca de la Ferrari la sfârşitul acestui sezon, pentru a-i face loc septuplului campion mondial britanic Lewis Hamilton, aflat la final de contract cu Mercedes.

Helmut Marko a precizat, totodată, că mexicanul Sergio Perez, actualul coechipier al lui Verstappen la Red Bull, rămâne „cea mai bună opţiune” pentru echipa austriacă în vederea sezonului viitor.

„Dacă va continua aceste performanţe, cu siguranţă este cea mai bună opţiune a Red Bull pentru 2025” a spus Marko referindu-se la Perez, care s-a clasat pe locul secund după Verstappen în trei dintre cele patru curse disputate de la debutul acestui sezon.

red bull racinghelmut markoferraricarlos sainz