Fost component al ”Generației de Aur”, convins că Dinamo va retrograda: „Ar trebui să fim nebuni”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat joi, 26 mai 2022, ora 23:26,
Steliano Filip
Steliano Filip

Dinamo a început cu stângul barajul de menținere/promovare în Liga 1. Bogdan Stelea a vorbit despre șansele echipei Dinamo să scape de retrogradare.

Fostul portar nu crede că alb-roșii vor întoarce rezultatul din turul barajului, cu Universitatea Cluj. Returul a barajului de menținere/promovare în Liga 1, cu Universitatea Cluj, este programat pe 29 mai, de la ora 21:00, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. În prima manșă, ardelenii s-au impus cu 2-0.

”Sunt șanse destul de mari să retrogradeze. Pe rezultat ne bazăm. Ar trebui să fim nebuni să spunem că odată ce au pierdut cu 0-2 în primul meci, șansele nu sunt mai mari să retrogradeze decât să rămână în prima divizie.

Dinamo a avut ocazii și puteau marca. Au venit după un sezon întreg în care s-au chinuit acolo jos, nu au avut un nivel fantastic. Într-un astfel de meci, astfel de ocazii contează. Dacă marcau dintr-o ocazie ca aia, poate că altul era meciul. Au avut ghinion.

Dinamo trebuie să facă un meci foarte bun, să fie o echipă constantă. Sunt pe final de sezon, au și mai multe meciuri decât cei de la U Cluj, cu vreo 10 meciuri mai mult. În anumite momente s-ar putea să apară oboseala și trebuie să joace în altă manieră. Să fie pragmatici, să scoată maximul din anumite faze.

Au jucători cu experiență care au făcut lucruri. Problema la ei este pur mentală, de moral. Li s-a tot pus presiune în permanență, ba de conducere, ba de public. Asta tot timpul afectează. Acesta va fi un meci în care, în afară de faptul că trebuie să joace foarte bine, vor avea nevoie și de șansă. Din experiență o spun, e greu să remontezi un 0-2 fără ca tu să nu riști”, a declarat Bogdan Stelea, la Digi Sport.

dinamobogdan stelea