Fostul antrenor al Farului are una dintre explicațiile surprizelor de la CM 2022: „Jocul multor echipe lasă de dorit”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 18:24,
Belgia
Belgia

Petre Grigoraș recunoaște că actualul Campionat Mondial nu îl atrage prea mult, în special din cauză că jocul multor echipe lasă de dorit.

Petre Grigoraș spune că jocul multor echipe de la CM 2022 lasă de dorit

Fostul atacant și antrenor al Farului Constanța, Petre Grigoraș, nu înțelege cum Belgia, echipă aflată pe locul 2 în clasamentul FIFA, a jucat atât de slab în meciul ei de debut la CM, împotriva Canadei, învingând greu, cu 1-0, golul fiind marcat de Batshuayi, în minutul 44.

Sincer, parcă e unul dintre Mondialele care nu mă atrage atât de mult. Nu știu de ce, poate e o senzație știind că e viața atât de grea, cu situațiile care sunt. Nu simt același lucru pe care l-am simțit la alte Mondiale.

Poate mi-a dat senzația asta după primul joc, în care am văzut o echipă care nu avea ce căuta acolo, un meci modest, parcă mi-a lăsat un gust amar. Dar să sperăm că va fi doar această senzație în faza grupelor și mai departe va fi un campionat frumos, elegant.

E adevărat că-s mai multe surprize ca altădată, chiar și jocul multor echipe lasă de dorit. Aici mă refer și la Belgia, care s-a prezentat destul de slab, cu toate că ar fi trebuit să nu fie așa.

Una e să fie Campionatul Mondial la finalul sezonului, cu jucători foarte uzați după 50-60 de jocuri, să nu aibă aceeași prospețime.

Acum ar fi trebuit să fie la capacitate maximă. Se pare că i-a dat puțin peste cap programarea în noiembrie. Nici eu nu mă așteptam ca evoluția unor echipe de top să fie atât de modestă. Să sperăm că va fi doar pentru început, dar nu prea e timp să-și revină.

E greu de analizat sau de dat un verdict: teoretic nu trebuia să se întâmple, practic au apărut rezultate la care nu te așteptai”, a declarat antrenorul echipei Axiopolis Cernavodă din Liga 4, la Sport Total FM.

campionatul mondial 2022petre grigoraș