Fotbalul va continua la Mediaș! Eric de Oliveira și Cristi Pustai, cele două nume grele care anunță un nou proiect fotbalistic!

Articol de Mihai Dragomir - Publicat joi, 26 mai 2022, ora 11:23,
Eric
Eric

Gaz Metan Mediaș a terminat campionatul pe ultimul loc. Plecarea fotbaliștilor și depunctările repetate din cauza datoriilor, au măcinat echipa din Mediaș. Se pare că suporterii nu vor lăsa ca fotbalul să dispară din orașul lor, chiar dacă echipa fanion este în pragul falimentului.

Concret, suporterii clubului Gaz Metan, alături de nume grele ce au trecut pe la echipă fie în calitate de jucători fie de antrenori, lansează un nou proiect fotbalistic.

Fotbalul nu moare la Mediaș!

O nouă echipă de fotbal va activa în liga a 4-a din sezonul viitor, anunță suporterii Gazului. Funcția de președinte al clubului îi va aparține fostului fundaș Ionuț Buzean, retras în 2017 din activitate.

Personalitățile care se alătură acestui proiect sunt Cristian Pustai, Eric de Oliveira, Eugen Pârvulescu, Doru Dudiță, Dorin Roșca și Iosif Biro, în calitate de membrii fondatori.

„Foști jucători și antrenori la Gaz Metan, și-au unit forțele cu speranța că va renaște o nouă echipă în oraș, care pe viitor să poată câștiga palmaresul, numele și culorile actualei echipe. Cu Ionuț Buzean în funcția de președinte și mai mulți membri fondatori, printre care Cristian Pustai, Eric de Oliveira, Eugen Pârvulescu, Doru Dudiță, Dorin Roșca și Iosif Biro, viitorul club va prelua toate grupele de juniori, iar echipa de seniori va fi alcătuită exclusiv din fotaliști crescuți și formați la Mediaș.

După primele discuții avute cu unul dintre membri fondatori, putem confirma că se anunță un proiect solid și interesant. Clubul va fi susținut de sponsori importanți care și-au dat deja  acordul de a fi lângă noua echipă. Cu un buget peste ligiile a 4-a și a 3-a, obiectivul principal al clubului este accesul în Liga a 2-a prin promovări succesive în următoarele sezoane. În momentul de față s-au demarat discuții cu Transgaz și Primăria Mediaș în vederea utilizării Stadionului Municipal pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu.

Toate detaliile despre această nouă echipă a orașului vor fi dezvăluite în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc după obținerea tuturor aprobărilor necesare înființării acesteia”, au transmis suporterii echipei Gaz Metan Mediaș, într-un comunicat.

Ultimul meci jucat de Gaz Metan în Liga 1, a fost cel din data de 13 mai, în deplasare cu Chindia (0-3).

#gazmetaneric