FOTO | România, doar remiză în ultimul meci înainte de JO! „Revoluție” în primul 11 al lui Rădoi

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 13 iulie 2021, ora 22:03,
Romania
Romania

Tricolorii au terminat la egalitate, scor 0-0, împotriva naționalei U23 a Arabiei Saudite, în ultima partidă de pregătire înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Naționala olimpică a României nu au izbutit să treacă nici în al doilea meci de naționala Arabiei Saudite, astfel că a obținut o nouă remiză, după cea din urmă cu trei zile. Mirel Rădoi și staff-ul său au pus la cale două partide de pregătire înaintea deplasării în Japonia, pentru a-i putea vedea la treabă pe jucătorii convocați pentru Jocurile Olimpice.

Deși nu va avea la dispoziție cel mai bun lot pentru turneul de la Tokyo, Rădoi a încercat să găsească cea mai bună formulă de joc, astfel că a efectuat nu mai puțin de opt schimbări față de meciul precedent.

Echipa de start a României din partida de astăzi

Popa – Rațiu, Pașcanu, Ghiță, Fl. Ștefan – M. Marin, Dulca – Sefer, Ciobanu, V. Gheorghe – Sîntean.

Pe parcursul jocului au mai jucat George Ganea, Ion Gheorghe, Andrei Chindriș, Alex Dobre, Ronaldo Deaconu, Tudor Băluță, Ricardo Grigore și Eduard Florescu.

„În prima repriză, România a avut mai multe ocazii decât adversarii. Întâi, Sîntean a reluat moale din 11 metri după o recuperare excelentă a lui Rațiu și o depășire frumoasă a unui jucător saudit (8). Apoi, Vali Gheorghe nu a reușit să reia din apropiere centrarea ideală a lui Sîntean (10).

După startul bun de partidă al tricolorilor, oaspeții au contrabalansat printr-o reluare cu capul puternică, dar pe lângă poartă (23) și un șut slab, pe jos și pe centrul porții, respins de Marin (29.

Primele 45 de minute s-au încheiat cu un voleu din careu al lui Rațiu, după o preluare excelentă pe piept, respins însă în corner de fundași (40).

În repriza secundă numărul ocaziilor de poartă a scăzut, jocul a devenit însă mai încrâncenat și uneori chiar pe contre. Cel mai important al nostru a venit după o urcare inspirată a lui Pașcanu care l-a lansat ideal, pe jos, pe Vali Gheorghe, dar fotbalistul Astrei, singur cu portarul, nu a mai apucat să finalizeze (55). Oaspeții au avut o singură mare ocazie de gol în prelungiri, dar au șutat peste poartă din doar câțiva metri, în urma unei respingeri a portarului nostru”, au scris cei de la FRF.

Naționala României va juca contra reprezentativelor din Noua Zeelandă, Coreea de Nord și Honduras, în grupa B din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. “Tricolorii” vor întâlni în prima partidă contra Hondurasului, pe data de 22 iulie, urmând ca mai apoi să întâlnească Coreea de Nord (25 iulie) și Noua Zeelandă (28 iulie).

Citește și VIDEO | „EU SUNT NEBUNUL CARE SE GÂNDEȘTE CĂ PUTEM CÂȘTIGA O MEDALIE!”. CUM PREGĂTEȘTE RĂDOI DEBUTUL LA JO

realitatearomaniarădoiamical arabiaechipa nationala