FRF l-a dat afară pe Florin Bratu de la naționala U21: „Îi mulțumim pentru întreaga activitate”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 15 august 2022, ora 13:21,
Florin Bratu a fost numit selecționer la naționalei U21 pe 9 august 2021, având un palmares de 2 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri
Florin Bratu a fost numit selecționer la naționalei U21 pe 9 august 2021, având un palmares de 2 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri

Naționala de fotbal U21 a României a rămas fără selecționer, după ce Federația Română de Fotbal a refuzat să-i mai prelungească înțelegerea lui Florin Bratu.

Florin Bratu a implementat multe lucruri pozitive”, consideră FRF

Anunțul a fost făcut de instituție, pe site-ul oficial. „Federația Română de Fotbal și selecționerul Florin Bratu au convenit, de comun acord, să nu prelungească colaborarea.

În vârstă de 42 de ani, Florin Bratu a preluat selecționata U21 în august 2021 și a strâns pe banca acesteia 8 meciuri de pregătire, având un bilanț de 2 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri”, menționează instituția într-un comunicat.

În urma consultărilor din cadrul Comisiei Tehnice, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, va înainta președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, propunerea pentru viitorul selecționer al României U21.

Îi mulțumim lui Florin Bratu pentru întreaga activitate, a preluat echipa națională de tineret într-un moment important, în perioada de pregătire a unui Campionat European de mare impact pentru această generație, pentru fotbalul românesc, și, în ciuda unor rezultate mai puțin bune, consider că a reușit să implementeze multe lucruri pozitive în mandatul său.

Chiar dacă drumurile noastre se despart momentan, sunt sigur că Florin va rămâne unul dintre marii susținători ai tricolorilor pe mai departe. Îi urez mult succes în carieră, pentru că știu că este un antrenor talentat care poate influența în bine cariera multor jucători!”, a precizat Mihai Stoichiță, conform aceluiași comunicat.

Mulțumesc suporterilor, motorul cel mai important al echipelor naționale”, a spus Florin Bratu

La rândul lui, Florin Bratu a precizat că este fericit că a avut onoarea de a reprezenta din nou România.

Este foarte greu de reprodus în cuvinte emoția și energia pe care o ai atunci când ți se cântă imnul României. Am avut parte de un drum și o experiență frumoasă, cu care mă voi mândri mereu.

Le mulțumesc jucătorilor pentru cum au răspuns prezent la convocări și de modul în care am lucrat împreună. Avem o generație extraordinară, cu foarte mult potențial, și care cred că ne va reprezenta cu succes la turneul final.

Mulțumesc suporterilor, ei sunt motorul cel mai important al echipelor naționale și mă bucur că le-am simțit căldura și încurajările la fiecare partidă.

Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc staff-ului pentru colaborare și pentru energia pe care a pus-o la dispoziția echipei naționale”, a este mesajul lui Florin Bratu.

u21florin bratu