FRF se pune de-a curmezișul Comitetului Executiv al UEFA! Anunțul făcut de forul român

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 29 septembrie 2023, ora 17:52,
FRF
FRF

Federația Română de Fotbal a decis să refuze disputarea partidelor împotriva echipelor naţionale U17, masculin şi feminin, ale Rusiei.

Naționalele masculină și feminină U17 ale României nu vor juca împotriva echipelor Rusiei

UEFA a anunțat, marți, că o parte dintre formațiile rusești alcătuite din jucători de până la 17 ani vor reveni în competițiile europene.

Cimtetul Executiv al forului condus de Răzvan Burleanu s-a reunit, azi, într-o ședință, în care s-a decis ca naționalele țării noastre, masculină și feminine, să nu se prezinte la partidele pe care ar trebui să le joace împotriva Rusiei.

Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naționale U17 ale Federației Ruse, administrația FRF face următoarele precizări:

* Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat.

* În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.

* În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse.

* FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale”, a transmis FRF, pe site-ul oficial.

uefafrf