Gareth Southgate a chemat de urgență un portar în cantonamentul Angliei pentru EURO 2024

Articol de Gabriel Ion - Publicat luni, 10 iunie 2024, ora 20:08,
Tom Heaton
Tom Heaton

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, l-a chemat la lotul naţional pe portarul lui Manchester United, Tom Heaton.

Heaton a făcut parte din selecţionata engleză în timpul Euro 2016

Acesta se va alătura echipei Angliei în calitate de portar de antrenament, dar nu va putea participa la meciurile turneului final. Deşi are deja trei portari în lot, selecţionerul englez a surprins anunţând convocarea unui al patrulea goalkeeper, pentru antrenament.

Experimentatul portaral lui Manchester United, Tom Heaton (38 de ani) va merge în Germania pe toată durata turneului doar pentru a-i ajuta pe Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton) şi Aaron Ramsdale (Arsenal) la antrenamente. El va face parte din staff, fără să poate participa la meciuri.

„Sunt foarte încântat că Tom a fost de acord să ni se alăture în Germania”, a spus antrenorul Angliei, Gareth Southgate.

Tom Heaton a jucat pentru Burnley şi Aston Villa, alăturându-se echipei Manchester United în 2021. El nu a jucat niciun meci în Premier League pentru Diavolii Roşii.

Heaton a făcut parte din selecţionata engleză în timpul Euro 2016 şi în Liga Naţiunilor 2019, având trei meciuri disputate sub tricoul Albionului.