Germania a făcut spectacol în primul meci de la EURO 2024: 5-1 cu Scoția

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 01:20,
Germania – Scoția 5-1
Germania – Scoția 5-1

Naţionala Germaniei a învins, la Munchen, cu 5-1, echipa Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal 2024.

Reușita Scoției a fost un autogol al lui Rudiger

După o scurtă ceremonie de deschidere, care a durat un sfert de oră, Germania a dominat partida de la Munchen şi s-a impus cu 5-1 fără să forţeze.

Scorul a fost deschis devreme, în minutul 10, de Florian Wirtz, care a înscris plasat şi a devenit cel mai tânăr marcator al germanilor la un turneu final european, având 21 de ani şi 42 de zile.

În minutul 19 scorul a fost majorat de Jamal Musiala, un alt jucător de 21 de ani. Gazdele au cerut penalti la faultul lui Christie asupra lui Musiala, dar după consulatea VAR, arbitrul Turpin nu a acordat nimic.

Nu a mai fost cazul în minutul 42, când Porteous l-a faultat pe Gundogan şi a primit cartonaş roşu, iar arbitrul a acordat penalti. A transformat Kai Havertz, care a stabilit scorul pauzei, 3-0 pentru Germania.

După reluare, Niclas Fullkrug a înscris pentru 4-0 în minutul 68, atacantul german ajungând la 12 goluri în 17 meciuri disputate pentru naţionala ţării sale. În minutul 74 pe teren a intrat şi Thmoas Muller, aflat la meciul cu numărul 130 pentru Germania.

Muller a pasat pentru golul anulat în minutul 76 aceluiaşi Fullkrug, din cauza unei poziţii de ofsaid, iar Antonio Rudiger a deviat în propria poartă un şut al nou intratului McKenna (min. 87).

Însă Emre Can, convocat în urmă cu doar trei zile, a înscris ultimul gol al gazdelor, în minutul 90+3 şi Germania s-a impus cu 5-1 în meciul de deschidere al Euro 2024.