Gheorghe Hagi dă de pământ cu fotbaliștii care refuză naționala: „Uitați-i! Nu sunt români”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 22 martie 2023, ora 22:36,
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Trei fotbaliști români, Daniel Boloca, Andrei Coubiș și Cătălin Cîrjan, au refuzat convocările la naționalele de tineret.

Uitați-i! Nu sunt români! Dacă vrei să vii, bine, dar nu ne rugăm”, este revoltat Gheorghe Hagi

Primii doi preferă să reprezinte Italia, iar ultimul nu a vrut să meargă la selecționata U20, motivând că a crezut că va fi convocat cel puțin la naționala U21. Gheorghe Hagi a dat de pământ cu toți.

Nu pot să accept jucători care au crescut în străinătate și uită că sunt români. Uitați-i! Nu sunt români. A fi român înseamnă că oricând te cheamă, trebuie să răspunzi. Ei sunt români, nu sunt italieni. Naționalitatea lor e română. Sunt români sută la sută.

Nu vorbesc de cât sunt de valoroși. Dintre ei sunt jucători care îmi plac foarte mult, dar nu putem să ne rugăm de un jucător. Dacă vrei să vii, bine, dacă nu, să fii sănătos, fă performanță unde vrei, dar nu ne rugăm.

Avem jucători buni care joacă în țară! Sunt foarte, foarte buni. E o pierdere când un jucător e valoros, când iubește România, când dă totul.

Când selectezi, e bine să chemi jucători foarte buni, dar nu uitați un singur lucru, echipa câștigă trofee, jocul colectiv câștigă trofee și aduce performanță. El poate să se exprime mai bine dacă are o echipă în spate.

Ăsta e secretul, să știi să formezi o națională cu jucători cu personalitate și pasiune, care să joace cu iubire, nu să te amenințe că nu vin la națională.

Prea multă discuție despre acești jucători de care se pare că ne rugăm. Unde au jucat acești jucători? Nu au un meci în Liga 1, nu au un meci internațional”, a spus Hagi, la emisiunea Digi Sport Special.

catalin cirjangheorghe hagiAndrei Coubisu21Daniel Bolocau20