Giani Kiriță, fără cuvinte după un nou eșec al lui Dinamo în Liga 1: „E ireal! Băieții ăștia n-au nicio scuză”

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 04 decembrie 2021, ora 22:37,
Giani Kirita
Giani Kirita

Parcursul de coșmar al „câinilor” din actualul sezon i-a lăsat fără cuvinte pe foștii jucători din Ștefan cel Mare, care suportă să vadă din ce în ce mai greu cum echipa lor de suflet este umilită!

Giani Kiriță a vorbit după înfrângerea lui Dinamo împotriva Academicii Clinceni și a dezvăluit că nu își poate explica cum actualii jucători nu reușesc să se ridice la un nivel bun. Fostul fundaș din „Groapă” este de părere că elevii lui Mircea Rednic nu au nicio scuză pentru situația actuală și le cere acestora să schimbe rapid atitudinea, până nu este prea târziu.

„Nu știu dacă mai e ceva de zis. Tot vorbim de chestia asta… La un moment dat, și eu am încercat să mă duc să le spun câte ceva, am făcut-o din suflet. Dar, din păcate, chiar nu avem cu cine, deocamdată. Nu știu ce poate să se întâmple mai departe. Oricât ar fi problema de moral și mental… totuși, intri pe teren și joci cu Clinceni. Nu e ca și cum ai juca cu o echipă din fruntea clasamentului care domină campionatul.

Totuși, trebuie să ai puțină demnitate. Se pare că și dacă le vorbești, și dacă te duci acolo, se întâmplă cam aceleași lucruri. Până la urmă, nici tăria asta de caracter nu o au? Joci cu Clinceni, despre ce vorbim? Când intri într-un meci, trebuie să câștigi. Ei nici măcar nu conștientizează faptul că sunt la Dinamo. Sunt multe lucruri care te-ar putea motiva. Chiar dacă ești jucător slab și nu ai valoare de Dinamo, e un meci cu Clinceni.

Încerc să o gândesc din orice perspectivă și parcă băieții ăștia nu au nicio scuză, dar absolut niciuna. Au un antrenor bun, cu experiență, care le poate da niște prime. Au salariile la zi. Nu sunt genul de om care să dau în jucători. Din contră, vreau să le ridic moralul. Vreau să-i fac să înțeleagă că motivația de bază ar fi că ești la Dinamo și joci cu Clinceni.

Mi se pare ireal ca Dinamo, la ora actuală, să fie bătută de echipe cum sunt Voluntari, Clinceni. Pentru mine, ca fost jucător la Dinamo, este ireal să pierzi cu echipe din acestea, care nici nu existau. Cu echipele astea, noi ne antrenam. Pentru o echipă ca Dinamo, este și mai grav faptul că, după meci, vin anumite persoane de la Clinceni, care spun asta (n.r. că nu s-au antrenat deloc pentru meci).

Mi se pare că trăim umilință, după umilință. Vă dați seama ce este în inima suporterilor, oamenii ăștia care țin echipa. Uite, și eu am intrat într-un proiect (n.r. Dinamo Win) prin care vreau să ajutăm echipa, să luăm niște bani cu care să facem niște investiții. Dar, până acolo, rămân șocat, a declarat Giani Kiriță, pentru Fanatik.

Citește și IULIU MUREȘAN RECUNOAȘTE TENSIUNILE DE LA DINAMO: „VOM AVEA O DISCUȚIE. VREAU SĂ LĂMURIM BĂRBĂTEȘTE!”

realitateadeclaratiigiani kiritaliga 1dinamo