Gică Hagi, chemat să conducă naţionala spre succes! Răspunsul ,,Regelui”

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 16 noiembrie 2021, ora 17:30,
Gică Hagi
Gică Hagi

Echipa naţională a rămas fără antrenor principal. După ratarea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial, Mirel Rădoi a anunţat că nu va mai continua pe banca primei reprezentative.

Cu postul vacant la echipa naţională, Gică Hagi este cerut tot mai insistent pe banca naţionalei. Acesta este foarte apreciat pentru proiectul de la malul mării şi pentru faptul că îi cunoaşte pe foarte mulţi fotbalişti din cadrul echipei naţionale.

Ionel Dănciulescu, fost oficial la Dinamo, i-a făcut propunerea lui Gică Hagi de a prelua echipa naţională. Răspunsul acestuia nu a întârziat să apară.

Citeşte şi VIDEO | TIRADĂ DE PROPORȚII LA ADRESA FRF: „BURLEANU E PRECUM CEAUȘESCU! DOMNULE DÎNCU, LUAȚI-L”. TOTUL A AVUT LOC LA MORMÂNTUL LUI PRODAN

,,Gică, vino tu! Vino! Ai reușit cu proiectul tău, ai demonstrat. Vino la națională.”, a fost cerinţa lui Ionel Dănciulescu.

,,Eu v-am zis ce gândesc. Restul nu depinde de mine. Eu sunt doar unul dintre cei care iubesc România. Ca să faci acest proiect mare trebuie să-i aduci pe cei mai buni, care știu cu ce se mănâncă fotbalul. Avem tineri foarte talentați, dar trebuie să-i ajutăm.”, a declarat Gică Hagi, la Digisport.

,,ACEASTA TREBUIE SĂ FIE STRATEGIA”

Gică Hagi a precizat şi ce ar trebui să se schimbe în fotbalul românesc pentru a se cunoaşte succesul în următorii ani.

,,România trebuie să se califice la Campionatul European și Campionatul Mondial, alt obiectiv nu poate exista. Aceasta trebuie să fie strategia! Acum trebuie făcută o construcție adevărată, să construim o echipă adevărată. Pentru mine lucrurile sunt simple, trebuie să mergem pe proiectul câștigător. Dacă vrei să-ți fie bine în următorii ani, trebuie să muncești. Asta e mentalitatea mea.

Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou țara fericită. Inclusiv conducători, antrenori, jucători. România își dorește acest proiect, dar trebuie să fie conform cu realitatea. Dacă nu folosești victoria, nu ajungi nicăieri. Trebuie să arunci la gunoi ce n-ai făcut bine și să ajungi cel mai bun. Nu merge altfel atunci când lucrezi pentru România. Nu este nimic mai important decât să lucrezi pentru țara ta. Noi trebuie să formăm o echipă competitivă. Asta nu e ușor, lucrurile se fac în timp. 

Doar un proiect câștigător poate sta în picioare pentru mine. La mine vorbesc faptele, eu vă zic realitatea. Se vorbește foarte mult, dar nu văd nicio concluzie. Ce trebuie să facem în următorii 10 ani? Nu spune nimeni! Nu am schimbat nicio generație! Părerea mea este că încă ne aflăm în construcție, încă nu s-a schimbat generația. Avem nevoie de un proiect prin care să construim o echipă mare, avem nevoie de viziune. 

Știți care este calitatea numărul unu a unui lider? Se împlinește tot ce zic! Doar atunci te vor urma ceilalți. Toți 20 de milioane știm teoria, la practică e mai greu. Trebuie să ai CV, să ai experiență. Experiența este singurul lucru care nu se cumpără în lumea asta. Experiența se capătă în timp, după foarte multă muncă. Succesul se planifică, nu ține de noroc, de miracol.

Ca să ajungi să fii foarte bun ai nevoie de constanță, de o linie foarte bună. Acest lucru se obține în timp. Nu vreau să vorbesc despre ceilalți, mă interesează doar România. Refuz să cred că nu găsim 15 jucători în România. Secretul stă în a ne analiza noi pe noi. I-am bătut pe toți, nu trebuie să fim invidioși pe ei!

În momentul de față ne e foarte greu, lucrăm doar de azi pe mâine. Trebuie să lucrăm la un proiect, să formăm o generație. Baza trebuie să fie jucătorii de la U21, au demonstrat că au potențial mare. Nu judecați de pe azi pe mâine, aveți răbdare, o să vedeți. Toată România e tristă acum, așa cred eu.”, a mai spus acesta, pentru sursa citată.

Citeşte şi ULTIMA ORĂ | FRF ARUNCĂ BOMBA! STOICHIȚĂ ANUNȚĂ CĂ RĂDOI POATE CONTINUA LA ECHIPA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

echipa natipnalagica hagiralitateamirel rasoiionel danciulescu