Gigi Becali, susținut de un patron din Liga 1: „Merită să fie campion! Are o practică veche!”

Articol de Dan Istratie - Publicat luni, 06 februarie 2023, ora 20:22,
Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali are un „aliat” în lupta la titlu contra CFR-ului.

„Păi de ce să înnebunească? Să fim serioși, cu toate greșelile lui și cu toate ieșirile lui, uneori necontrolate, merită să fie campion pentru că a avut o echipă foarte bună în ultimii ani. Nu faceți o confuzie. Între a antrena echipa și a impune mai mulți jucători. E diferență mare.

Nu este antrenor. Antrenor e ăla care stă cu ei la antrenament. Asta este o practică veche. Eu am găsit un ziar în arhivele vechi ale Craiovei. La noi a fost un mare patron de fotbal se numea Puiu Pleșa, un moșier și un industriaș, un om foarte bogat care a reușit să facă o echipă puternică la Craiova după ce a făcut fuziune între două echipe de cartier.

A fost campioană, însă nu a fost declarată pentru că ultimele două etape nu s-au jucat, dar chiar dacă se jucau era campioană. Deși îl lăuda presa vremii și microbiștii, unii dintre ei îi reproșau că se bagă peste antrenor și face echipa. În 1942, 1943. Asta e o practică veche”, a declarat Adrian Mititelu pentru Fanatik.

„Nu sunt surprins de victoria FCSB-ului. E o echipă foarte bună. Susțin în continuare că are cel mai bun lot din România. CFR-ul rămâne totuși cea mai puternică echipă din România și chiar dacă a pierdut aseară în continuare văd CFR favorită la câștigarea campionatului. Dar e un semn foarte important că FCSB ar putea sparge gheața. Dacă FCSB i-a învins pe CFR acasă e un semn că ar putea fi o schimbare de paradigmă anul acesta.

Încă o dată CFR rămâne principala candidată, dar acum cred că există șanse foarte mari ca FCSB-ului să-i iasă până la urmă anul ăsta. A avut mai mulți ani în care nu i-a ieșit”, a mai spus Adrian Mititelu.

adrian mititelugigi becali