Golden Boy Drăgușin! Fundașul, nominalizat pe lista celor mai buni tineri jucători din Europa în 2021

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat marți, 15 iunie 2021, ora 19:36,
dragusin contract
dragusin contract

Radu Drăgușin a încheiat un sezon cu de toate pe plan profesional. A debutat în echipa mare a celor de la Juventus, dar a fost alături și de Adi Mutu în aventura României U21 la Euro.

 

Ascensiunea fundașului de 19 ani nu avea cum să fie trecută cu vederea de Europa fotbalistică, astfel că acesta figurează pe o listă selectă de nume mari, în plină recunoaștere, ale sportului cu balon rotund. Drăgușin a fost nominalizat la Golden Boy 2021, premiu ce se acordă celui mai bun tânăr fotbalist pe parcursul unui an.

Alături de el, pe lista respectivă apar puști deja consacrați la nivel mondial, precum: Eduardo Camavinga (Rennes), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Pedri (Barcelona) sau Jamal Musiala (Bayern Munchen).

 

Trofeul este decernat de publicația italiană Tuttosport la sfârșitul toamnei, iar câștigătorul se va decide în urma votului a 40 de jurnaliști, reprezentanți ale celor mai renumite publicații sportive de pe bătrânul continent. Din lista inițială de 100 de tinei jucători nominalizați, în fiecare lună sunt alese 20 de nume care sunt tăiate de pe listă.

Ultimul câștigător al acestui prestigios premiu în rândul marilor speranțe ale fotbalului european a fost Erling Haaland. Joao Felix, Matthijs de Ligt și Kylian Mbappé au obținut premiul în anii precedenți. Lionel Messi (2005) și Sergio Aguero (2007) sunt alți câștigători care au confirmat potențialul uriaș de la începutul carierelor. Acest trofeu s-a acordat pentru prima dată în 2003, obținut de Rafael van der Vaart.

 

Drăgușin a strâns în sezonul recent încheiat patru apariții pentru Juventus: două în Cupa Italiei, una în Serie A și încă una, în Liga Campionilor.

 

CITEȘTE ȘI –>> ȘTEFAN RADU ÎȘI PUNE LA CALE ULTIMELE DETALII ÎNAINTEA TRANSFERULUI LA INTER! ANUNȚUL ITALIENILOR

realitatearadu dragusinnominalizarepremiuGolden Boy