Guardiola, despre faptul că Manchester City a câștigat Liga Campionilor: „Nu am reușit nimic special”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 19 septembrie 2023, ora 09:39,
Pep Guardiola
Pep Guardiola

Câştigarea în premieră a Ligii Campionilor este „ceva incredibil” pentru Manchester City, dar în istoria competiţiei „noi nu am reuşit nimic special”, a relativizat luni antrenorul Pep Guardiola, cu o zi înainte ca echipa lui să debuteze în noua ediţie a acestei competiţii, transmite AFP.

„Pentru clubul nostru este ceva incredibil să câştige Liga Campionilor. Dar câte echipe au câştigat una? Multe. Sunt multe care au câştigat două, trei, patru, cinci. În perspectivă, noi nu am reuşit nimic special, doar una”, a declarat spaniolul într-o conferinţă de presă.

Deţinătoarea trofeului va juca marţi acasă cu Steaua Roşie Belgrad. În opinia lui Guardiola, City trebuie să avanseze pas cu pas în această competiţie, fără să se gândească la finala prevăzută pe Wembley aproape de încheierea sezonului.

„Nu ne gândim la asta”, i-a răspuns el unui ziarist care a menţionat locul unde se va disputa ultimul act al Ligii Campionilor. „Trebuie să te gândeşti la finală când eşti în sferturi şi în semifinale. Mai e mult, mult, mult timp” până să te gândeşti la o nouă finală, a spus Guardiola.

În primul meci din noua ediţie a Champions League, Manchester City nu va conta pe fundaşul John Stones, mijlocaşul Mateo Kovacic şi extrema Jack Grealish, a confirmat Guardiola.

„Se simt mai bine”, dar nu vor fi disponibili marţi, a indicat antrenorul, care speră că se va baza pe ei în partida de campionat de sâmbătă cu Nottingham Forest sau în „meciurile următoare”.

manchester citypep guardiolachampions leagueliga campionilor