Halep, la concurență cu Djokovici pentru trofeul ‘Cel mai bun sportiv din Balcani în 2019’

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 26 noiembrie 2019, ora 18:47,

Simona Halep și sârbul Novak Djokovici sunt printre favoriți în ancheta agenţiei bulgare de ştiri BTA privind titlul de cel mai bun sportiv din Balcani în 2019. În ultimii doi ani, câștigătorii trofeului au fost Luka Modrici, respectiv Novak Djokovici.

În ancheta „Top 10 sportivi din Balcani în 2019” au fost nominalizaţi sportivi de top din ţările balcanice: Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

Alături de Simona Halep, au mai fost nominalizaţi şi alţi sportivi români cu rezultate notabile în acest an: luptătoarea Alina Vuc (vicecampioană mondială la cat. 50 kg), scrimera Bianca Pascu (medaliată cu bronz la sabie la Mondiale), halterofila Loredana Toma (bronz la Mondiale şi campioană europeană la cat. 64 kg), pugilista Lăcrămioara Perijoc (campioană europeană la cat. 54 kg), halterofila Elena Andrieş (campioană europeană la cat. 49 kg), luptătorii Florin Tiţa (vicecampion european la cat. 55 kg, greco-romane), Kriszta Incze (vicecampioană europeană la cat. 65 kg), trăgătoarea Laura Coman (campioană europeană la puşcă aer comprimat 10 m), tenismenul Horia Tecău (două titluri ATP la dublu) şi handbalista Crina Pintea (câştigătoarea Ligii Campionilor cu Gyor, titlul de cel mai bun pivot al competiţiei).

Crina Pintea

În 2018, Simona Halep s-a clasat pe locul trei în ancheta agenției de știri BTA, iar în 2017 a fost a doua.

În acest an, Halep (28 de ani, locul 4 WTA) a câștigat al doilea trofeu de Mare Șlem din carieră, pe iarba de la Wimbledon. Constănțeanca a jucat finala la Doha și Madrid și a participat la Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Halepsimona halepbtapremiudjokovicitenisBalcanisportivtrofeuagentie de stiri