Helmut Duckadam, reacție fermă după suspendarea meciului Sepsi-FCU Craiova: „Nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat miercuri, 01 februarie 2023, ora 10:22,
Duckadam
Duckadam

Partida Sepsi-FCU Craiova a fost suspendată de arbitrul Andrei Chivulete din cauza fanilor olteni, care au avut scandări xenofobe la adresa echipei gazdă.

Helmut Duckadam, fostul portar român, a vorbit despre acest incident. Iată ce a declarat „Eroul de la Sevilla”.

„Nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta!”

„Mi se pare o prostie! Dar noi tot timpul facem premiere, de ce să nu fie și aici o premieră? Părerea mea este că trebuia să se rezolve foarte simplu. Bine, trebuia și arbitrul să aibă această putere, sau Federația, sau observatorul.

Eu aș fi propus să fie oprit jocul, să fie evacuați acei suporteri din stadion și să se reia jocul. Dacă nu puteau fi evacuați suporterii, trebuia să fie întrerupt jocul, iar, după 24 de ore, era reluat jocul fără spectatori din minutul oprit.

Așa… suferă un club, suferă jucătorii, pentru că, la Craiova, sunt foarte mulți jucători care habar n-au ce înseamnă Ținutul Secuiesc, ce înseamnă imnul și așa mai departe. Ei au venit să câștige niște bani. De ce să sufere jucătorii pentru câțiva oameni care au un război cu Mititelu?

Eu cred că ar trebui revizuită această politică: “Dom’le, evacuăm frumos acei suporteri recalcitranți, le dăm amenzi, îi interzicem pe stadion. De ce să sufăr eu, care merg la meci să văd spectacol și am plătit bilet?”.

Arbitrul și observatorul ar trebui să poată să ia această decizie (n.r. – să fie evacuați suporterii). Dacă nu suntem în stare să evacuăm 100-300 de suporteri, înseamnă că nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta! S-a creat un precedent. Așa… putem să oprim fiecare meci. Au fost atâtea situații în care se putea opri un meci. Nu știu cine va profita de această oprire, pentru că, în niciun caz, fotbalul”, a spus Helmut Duckadam, pentru as.ro.

Helmut Duckadamfcu craiovasepsi