Iga Swiatek, numărul 1 mondial, eliminată în semifinale la Indian Wells de Elena Rîbakina / Arina Sabalenka, cealaltă finalistă de la turneul din California

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat sâmbătă, 18 martie 2023, ora 09:07,
Iga Swiatek
Iga Swiatek

Poloneza Iga Swiatek, numărul 1 mondial, a ratat calificarea în finala de la Indian Wells, după ce a fost eliminată de sportiva kazahă Elena Rîbakina, scor 6-2, 6-2.

Numărul 10 mondial a dispus de deţinătoarea titlului şi cea care în turul anterior o eliminase pe Sorana Cîrstea, după un meci care a durat o oră şi 16 minute.

În finală, Rîbakina va evolua cu a doua favorită, belarusa Arina Sabalenka, care a trecut, scor 6-2, 6-3, într-o oră şi 23 de minute, de sportiva elenă Maria Sakkari, cap de serie 7.

Finala Rîbakina – Sabalenka va fi o reeditare a ultimului act de la Australian Open, când s-a impus sportiva din Belarus.

Este pentru prima oară când Rîbakina ajunge într-o finală de turneu WTA 1000, ea devenind a doua jucătoare care trece de numărul 1 mondial atât la Indian Wells, cât şi la Australian Open, după Lindsay Davenport în 2000.

La întâlnirile directe dintre Sabalenka şi Rîbakiina, sporiva din Belarus conduce cu 4-0.

tenisswiatekindian wells