Ilie Dumitrescu știe cum trebuia să gestioneze Edi Iordănescu situația de la echipa națională: ”Asta e poziția mea, cum aș fi făcut eu!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat joi, 23 martie 2023, ora 20:48,
Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

După ce a anunțat lotul pentru cele două meciuri din luna martie, Edi Iordănescu a fost pus la zid.

Hagi nu a fost mulțumit de faptul că Ianis Hagi nu a fost chemat la echipa națională.

Ilie Dumitrescu a dezvăluit cum ar fi gestionat el acest aspect la echipa națională.

”Edi Iordănescu a gestionat greșit speța asta. De ce? Fiecare antrenor se bazează pe un nucleu de jucători. S-a vehiculat și asta că e accidentat, Ianis nu e accidentat. El nu e la cel mai bun nivel din punct de vedere fizic. Tu, ca selecționer, ok, aria de selecție nu este foarte mare, trebuie să gestionezi, cu acel nucleu de jucători.

Ianis vine după o accidentare, se antrenează normal cu echipa. Ideal, într-un moment ca ăsta, este să-l convoci la echipa națională, să fie cu echipa acolo.

Eu nu spun că Ianis trebuia să fie titular, spun cum trebuia să gestioneze selecționerul relația cu nucleul important de jucători.

Să știi că și speța asta cu Ivan e sensibilă. El e într-o formă bună, nu trebuie să-l pierzi, trebuie să ieși la o masă cu el, să ai o discuție, să-i explici.

Noi n-avem un lot foarte valoros, ăsta era un moment bun să faci coeziune, chiar să vorbești cu Ivan. Asta e poziția mea, cum aș fi făcut eu, cum aș fi reglat-o eu, indiferent de ce spunea lumea din exterior.

Iordănescu senior niciodată nu te lăsa într-o situație cu asta. Asta nu înseamnă că e varianta ideală și că eu dețin adevărul absolut, e o părere, cum să menții o relație cu un nucleu de jucători, că nu ai mulți ca Ianis Hagi.

Eu nu-mi fac probleme cu ‘dubla’ asta, șase puncte vom avea, dar trebuie să te gândești ce faci după, cu Elveția și Kosovo. Trebuie să ai în cap un nucleu important de jucători”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

edi iordanescuromaniailie dumitrescu