În conflict cu Marica, Ilie Năstase a povestit italienilor ce se întâmplă în România: „E o mizerie”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 13 noiembrie 2021, ora 16:40,
Ilie Năstase
Ilie Năstase

Cu ocazia Turneului Campionilor, programat între 14 și 21 noiembrie, care va avea loc la Torino, jurnaliștii italieni i-au luat un interviu lui Ilie Năstase.

Acesta are patru titluri cucerite de-a lungul carierei la respectiva competiție: 1971, 1972, 1973 și 1975. Astfel, legendarul sportiv, aflat în plin scandal cu Ciprian Marica referitor la Fundația Ilie Năstase, a acordat un interviu pentru celebra publicație Corriere della Serra.

În cadrul respectivului material, fostul mare jucător de tenis a vorbit despre situația pandemică din România, tenisul din prezent, dar și despre o amintire din tinerețe cu Ion Țiriac petrecută în Italia.

”Refuzul de a fi banal, cu prețul antagonizării sale, a fost întotdeauna semnul distinctiv al lui Ilie Năstase”, a fost introducerea specială făcută de cotidianul italian primului lider mondial din istoria tenisului.

”E o mizerie ce se întâmplă cu pandemia din România! Oamenii au început să se vaccineze de frică, dar e târziu: în fiecare zi mor 4-500 de oameni, guvernul a căzut, nu are cine să ia decizii pentru popor!.

Pe vremea mea, fiecare avea propriul stil, propria personalitate. Astăzi toți joacă tenis la fel, parcă ar fi mașini de Formula 1, doar Federer iese în evidență, dar ceva i s-a întâmplat și lui. Turneul Campionilor era ca o petrecere de sfârșit de sezon, un fel de excursie de clasă prin capitalele lumii. Seara ieșeam cu toții împreună la cină. Fiecare avea stilul lui, personalitatea lui.

Sursa Foto: Profimedia Images AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU

Am multe amintiri, de fapt! La douăzeci de ani, alături de Ion Țiriac, am fost oaspeții lui Carlo D’Alessio, avocat roman și rege al hipodromurilor, în Trastevere.

În schimbul ospitalității, a insistat să-l învățăm pe fiul său Francesco să joace tenis. Șase luni am stat în Italia fără să plătim un cent! Seara luam masa, eram vreo 20 de persoane și se făcea consumație de o mie de lire!”, a declarat Ilie Năstase, deținătorul a două titluri de Grand Slam.

CITEȘTE ȘI –>> ILIE NĂSTASE, RĂSCOLIT DE CONFLICTUL CU CIPRIAN MARICA: ,,MIZA E SĂ IA CONTROLUL BAZEI VOINŢA! NU MAI DORM NOAPTEA”

tenisecipa nationala de tineretilie năstaserealitateainterviuciprian marica