Încă o lovitură dată de Dinamo! A adus un sârb care a antrenat în sferturile Champions League

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 19 iulie 2022, ora 23:36,
Aleksandar Trifunovic a calificat în 2021 echipa lituaniană BC Zalgiris Kaunas în sferturile prestigioasei competiții VTB United League
Aleksandar Trifunovic a calificat în 2021 echipa lituaniană BC Zalgiris Kaunas în sferturile prestigioasei competiții VTB United League

Sârbul Aleksandar Trifunovic este noul antrenor al echipei masculine de baschet CS Dinamo Bucureşti, a anunţat clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare pe pagina sa de Facebook.

Aleksandar Trifunovic a dus Pinar Karşıyaka în sferturile Champions League în 2018

Trifunovic este un „antrenor cu pedigree şi experienţă în baschetul european”, potrivit CS Dinamo. Acesta a antrenat echipe precum Lietuvos Rytas, BC Zalgiris Kaunas, Pinar Karşiyaka, iar cel mai recent a ocupat postul de antrenor secund la puternica echipa BC Himki din Moscova.

Printre reuşitele notabile ale acestuia se numără desemnarea ca antrenor la naţionala Azerbaijanului, titluri obţinute în Lituania şi Kazahstan şi prezenţe în sferturile de finală atât în Champions League, cât şi în prestigioasa ligă VTB.

Trifunovic îl înlocuieşte pe turcul Hakan Demir, care a fost nevoit să renunţe deoarece lucra în paralele la echipa naţională a Turciei. Antrenori secunzi vor fi sârbul Jovan Beader şi Eugen Ilie.

Dinamo anunța pe 18 iunie transferul lui Vlad Moldoveanu

Unul dintre cei mai buni baschebaliști români ai tuturor timpurilor, Vlad Moldoveanu, va juca în sezonul viitor la Dinamo. Clubul alb-roșu a câștigat duelul cu U BT Cluj-Napoca, deoarece și campioana a încercat să-l legitimeze pe fostul jucător de la CSO Voluntari.

Centrul Vlad Moldoveanu este unul dintre cei mai buni baschetbaliști români din toate timpurile. A împlinit 34 de ani pe 11 februarie și a evoluat la 9 echipe, după ce timp de 4 ani a jucat la trei colegii din Statele Unite ale Americii: St. John’s College, George Mason și American Eagles.

În Europa, a jucat la Benetton Treviso (Italia), Le Havre (Franța), Kalev Cramo (Estonia), PGE Turow, Stelmet Zielona Gora (ambele Polonia), U-BT Cluj Napoca, Demir Insaat (Turcia), Ifaistos Limnou (Grecia) și CSO Voluntari.

La echipa ilfoveană a ajuns în 2020, câștigând cu aceasta Cupa României de două ori și a devenit vicecampion în sezonul recent încheiat.

Vlad Moldoveanu este triplu campion naționale (în Estonia, Polonia și România), are în palmares locul 1 la Campionatul European U18 Divivizia B alături de națională României, dar și alte distincții individuale.

În afara lui Mldoveanu, Dinamo a mai adus în această vară trei internaţionali români, Ştefan Grasu (U-BT Cluj), Radu Vîrnă (SCM U Craiova) şi Rareş Uţă (CSU Sibiu).

Aleksandar Trifunovic