Încă un preparator fizic la Craiova! A lucrat cu Van Dijk la Celtic

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 14 ianuarie 2021, ora 19:26,
craiova antrenament

Nemulţumit de pregătirea fizică a echipei, Mihai Rotaru a adus la Universitatea Craiova nu unul, ci doi preparatori fizici. Odată cu portughezul Rui Ferreira Santos, în staff-ul lui Papură a intrat şi scoţianul Ian Coll.

Dacă Rui Santos a lucrat ultima oară în Anglia, la Reading, scoţianul Coll i-a pregătit în ultimii trei ani pe Moţi şi Keşeru, la Ludogoreţ. Ian Coll a plecat de la campioana Bulgariei după ce antrenorul principal a fost înlocuit.

În vârstă de 40 de ani, Ian Coll a petrecut cea mai mare parte a carierei la Celtic Glasgow. Acolo a lucrat timp de patru ani în academia clubului, apoi a trecut la echipa mare, unde a făcut parte din staff-urile unor antrenori precum Brandon Rodgers sau Neil Lennon.

Patrice Evra, Virgil van Dijk, Scott Brown, Scott Sinclair, Victor Wanyama, Kieran Tierney sunt printre jucătorii celebri care au trecut prin mâinile noului preparator fizic de la Craiova.

Interesant este faptul că Rui Ferreira Santos şi Ian Coll nu l-au înlocuit pe Cornel Blejan, omul de încredere al patronului Rotaru.

“Vrem să compleăm staff-ul. Nu este adevărat că nu sunt mulțumit de preparatorul fizic. Cred în el, pentru că este un profesionist 100%. Nu suntem o echipă care să ne batem pe presing sus. Vrem să construim pe cele 60 de minute în care am jucat de la egal la egal. Și FCSB, și CFR Cluj știau că noi nu ducem mai mult de 60 de minute. Acum, toată echipa evoluează la 60%. Astea sunt estimările noastre. E îmbucurător că putem crește“  spunea Mihai Rotaru după meciul cu CFR Cluj.

Universitatea Craiova va juca urmărul meci din Liga 1 luni, 18 ianuarie, în deplasare cu Astra Giurgiu.

ian collpreparator fiziccraiovamihai rotaruCelticliga 1corneliu papuraludogoreț
chivu

Cristi Chivu, gata să înceapă o nouă provocare! Unde poate antrena fostul căpitan al naționalei

French Open Tennis, Day Fourteen, Roland Garros, Paris, France – 12 Jun 2021

Roland Garros 2021. Barbora Krejcikova s-a impus pe zgura pariziană