Încep meciurile de dublu la Australian Open! Duel românesc în primul tur la feminin

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 17 ianuarie 2023, ora 22:40,
Jaqueline Adina Cristian și Elena Gabriela Ruse
Jaqueline Adina Cristian și Elena Gabriela Ruse

Patru românce vor juca, la noapte, la Australian Open, toate în Turul 1, în contextul în care încep și meciurile de pe tablourile de dublu.

Jagueline Adina Cristian și Monica Niculescu sunt adversare în Turul 1 la Australian Open

La noapte și mâine dimineață, pe fusul orar al României, încep meciurile de pe tabloul de dublu de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. România are cinci reprezentante, iar două vor fi adversare.

Jagueline Adina Cristian și germanca Tamara Korpasch le au adversare în primul tur pe Monica Niculescu și elvețianca Viktorija Golubic. Altfel spus, România va avea sigur o reprezentantă în Turul 2 la dublu.

Meciul va fi al cincilea (ultimul) de pe Terenul 12 și începe la ora aproximativă 8:30 a României.

Este pentru a doua oară când cele două se află de o parte și de alta a terenului. În 2022, în primul tur la Transylvania Open, Niculescu și britanica Harriet Dart le-au învins pe Cristian și Gabriela Ruse cu 6-4, 5-7, 10-5.

Tot anul trecut, Cristian și Niculescu au făcut pereche la turneul WTA de la Rouen (Franța). Ele au fost eliminate în semifinale de Misaki Doi și Oksana Kalashnikova (Japonia, Georgia) cu 5-7, 4-6, după ce au trecut în Turul 1 de franțuzoaicele Elsa Jacquemot și Leolia Jeanjean cu 3-6, 6-4, 10-4, iar ulterior de Golubic și chinezoaica Han Xin-Yun cu 6-2, 7-6 (5).

Irina-Camelia Begu joacă de la ora 3:30 a României cu Elizabeth Mandlik

La simplu, Irina-Camelia Begu și Patricia Maria Țig vor juca meciurile programate, inițial, ieri, noaptea trecută, dar care au fost amânate din cauza condițiilor meteo.

Irina-Camelia Begu (28 WTA, cs 27) joacă împotriva americancei Elizabeth Mandlik (130 WTA, LL). Inițial, trebuia s-o întâlnească pe chinezoaica Saisai Zheng (fără clasament WTA), dar aceasta s-a retras.

Meciul se joacă pe Terenul 14:00 de la ora 3:30 a României și este primua confruntare directă dintre cele două.

La rândul ei, Țig (790 WTA, clasament protejat 65 WTA pe 12 iulie 2021) o va avea adversară pe chinezoaica Shuai Zhang (24 WTA, cs 23). Va fi al treilea meci de pe Terenul 12 și nu începe mai devreme de ora 4:30 a României. de asemenea, cele două nu s-au mai confruntat până acum în circuitul WTA.

monica niculescuJaqueline Adina CristianPatricia Maria TigIrina Camelia BeguAustralian Open 2023