Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu sunt în sferturi la Rouen! Victorie de moral înaintea meciului cu Ungaria

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022, ora 10:18,
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Jucătoarele române de tenis Jaqueline Cristian și Monica Niculescu s-a calificat în sferturile probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 125 de la Rouen (Franţa).

Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu s-au calificat după o revenire de senzație în setul 2

Ele le-au învins cu 3-6, 6-4, 10-4 de cuplul francez Elsa Jacquemot, Leolia Jeanjean. Meciul a durat oră şi 31 de minute, iar în primul set româncele s-au văzut conduse cu 0-3 și 1-5.

În partea a doua a confruntării, adversarele s-au desprins la 3-1, dar Cristian și Niculescu au realizat break-uri la 2-3 și 4-5, ducând partida în super tie-break.

Decisivul a fost dominat clar de românce, care au condus cu 7-1, iar la 9-4 au convertit în punct prima minge de meci.

Cristian şi Niculescu şi-au asigurat 29 de puncte WTA la dublu, iar în sferturile de finală le vor întâlni pe Viktorija Golubic (Elveţia) și Xinyun Han (China), a treia pereche favorită a turneului, care a fost exceptată de la primul tur.

Jaqueline (82 WTA la simplu, cs 6) este prezentă şi pe tabloul de simplu, urmând să joace miercuri în primul tur contra franţuzoaicei Kristina Mladenovic (122 WTA, beneficiară a unui wild card).

Meciul are loc de la ora aproximativă 17:00 a României, pe Terenul central și va fi prima confruntare directă. În cazul unei victorii, românca o va înfrunta în optimi pe Leolia Jeanjean (Franța, 131 WTA, wild card) sau Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 104 WTA).

Victorie de moral pentru Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu înaintea meciului cu Ungaria

Pentru Cristian și Niculescu, meciul de dublu a fost o ultimă pregătire înaintea meciului cu Ungaria, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a competiției Billie Jean King Cup. Partida va avea loc pe 11 și 12 noiembrie, la Sala Polivalentă din Oradea.

Căpitanul-nejucător al echipei feminine de tenis a României, Horia Tecău, a anunţat, recent, lotul tricolor pentru această confruntare.

Cele cinci jucătoare convocate sunt Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (82 WTA), Gabriela Ruse (105 WTA), Alexia Todoni (1243 WTA) şi Monica Niculescu (52 WTA la dublu).

Învingătoarea va juca în sezonul viitor în calificările pentru un loc la turneul final al Grupei Mondiale pentru Billie Jean King Cup.

Jaqueline Adina Cristianungariabillie jean king cupmonica niculescurouen