Începe sezonul intern de volei! Supercupa feminină și masculină se joacă în noua Sală a Sporturilor din Blaj

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 30 septembrie 2023, ora 00:07,
Arcada Galați – SCM Craiova
Arcada Galați – SCM Craiova

Iubitorii voleiului vor avea parte de un spectacol de calitate la începutul unui nou sezon: Supercupa României la feminin și masculin.

Arcada Galați și CSM Craiova își dispută Supercupa României la masculin

Ambele meciuri au loc mâine, la Blaj, iar cu această ocazie va fi inaugurată, oficial, noua Sală a Sporturilor din localitate, cu o capacitate de 2.000 de locuri, care poate fi extinsă cu alte 750, la capetele terenului. Cele două partide sunt transmise, în direct, de TVR 3.

Prima partidă a zilei, de la ora 16:00, va fi cea masculină, dintre campioana Arcada Galați și CSM Craiova, câștigătoarea Cupei României.

Începem sezonul abrupt, cu un trofeu. Nu am avut vacanță, dar a meritat! Acum am revenit la echipa de club, că aceasta e menirea noastră, a tehnicienilor care antrenăm pe două fronturi

Craiova e o echipă foarte bună, a făcut câteva transferuri excelente, și mă refer aici la cubanezul Jimenez, campion în Grecia și Spania, fost component al naționalei, la argentinianul Finoli. Plus mai sunt componenții naționalei României, Diaconescu și Călin.

Craiova ne-a luat Cupa României sezonul trecut, totul este deschis, de aceea spun că șansele sunt egale”, a declarat Sergiu Stancu, tehnicianul Arcadei, care este și selecționerul României.

I-am învins în finala Cupei, dar sezonul trecut aveam o echipă omogenă, în mare formă. Noi a trebuit să schimbăm tot lotul aproape, au mai rămas doar Călin și Diaconescu.

Am avut o perioadă de transferuri foarte grea pentru că erau puțin jucători de valoare pe piață, iar cei care erau aveau salarii mari.

Am avut și sincope în pregătirea noului sezon pentru că am avut accidentați, unii dintre jucători au venit târziu. Dar și așa, sperăm la un spectacol în meciul de la Blaj. Ne dorim să jucăm bine și să lăsăm o impresie bună”, a replicat Dănuț Pascu, antrenor la SCM Craiova.

CSMV Alba Blaj și CSM Lugoj sunt adversare în al doilea meci al zilei

Supercupa feminină începe de la ora 19:00, iar advesare sunt campioana CSMV Alba Blaj și CSM Lugoj. Sunt cele mai bune formații din sezonul trecut, în conmtextul în care formația din Blaj a jucat finala CEV Cup, iar Lugojul a disputat ultimul act în Challenge Cup.

Suntem pregătiți. A venit și ultima jucătoare la echipă, belgianca Rampelberg. Suntem toți, suntem gata de primul obiectiv. Blaj are mereu obiective mari în toate competițiile. Asta e mentalitatea, trebuie să câștigăm.

Ne bucurăm că avem o casă nouă, o sală așa cum puține echipe au. Nu vom mai fi nevoiți să facem naveta, să jucăm pe la Sibiu, Tg. Mureș. Acum fanii noștri ne vor fi alături și noi vom lupta pentru ei”, a spus antrenorul sârb Stevan Ljubicic.

De pregătirea echipei din Lugoj se ocupă compatriotul lui Ugljesa Segrt. „Sezonul trecut am câștigat Supercupa, într-un altfel de format, deși porneam cu șansa a patra. Acum va fi un singur meci și se poate întâmpla orice.

Tot timpul când joci cu un trofeu pe masă e motivant. Și pentru jucătoare și pentru antrenori. Noi suntem pregătiți să facem un meci bun la Blaj, să ne batem, să câștigăm, de ce nu?”, a replicat el.

scm craiovaArcada GalatiCSMV Alba-Blajsupercupa romanieiCSM Lugoj