Ioan Niculae rămâne în închisoare! Ce urmează pentru patronul Astrei Giurgiu

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 16:09,
Ioan Niculae
Ioan Niculae

Finanțatorul clubului de fotbal Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a fost condamnat la începutul acestui an la 5 ani de închisoare cu executare!

La doar câteva luni după ce a fost arestat, afaceristul din Giurgiu a sperat să părăsească penitenciarul, după ce a depus o cerere de eliberare condiționată. Condamnat pe 18 februarie 2021, Ioan Niculae a primit atunci o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare, după ce a fost acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

Pe data de 12 mai 2021, Judecătoria Medgidia a admis cererea afaceristului privind eliberarea condiționată, însă, procurorii DNA au contestat în instanță această decizie, iar termenul de judecată a avut loc astăzi, 12 iulie 2021. Tribunalul a decis amânarea deciziei până pe 23 iulie și în acest context, Ioan Niculae va rămâne în continuare închis cel puțin până la acea dată la Penitenciarul Constanța Poarta Albă.

Ce spunea avocatul lui Ioan Niculae, înaintea deciziei de astăzi:

„Mâine se dezbate contestația, și în raport de soluție, care sper să fie de eliberare, mâine va fi eliberat. A motivat hotărârea o lună de zile judecătorul, la fond, după care două săptămâni a stat la Parchet pentru motivarea contestației, apoi 12 iulie este termenul pe care l-a dat Tribunalul”, spunea Adrian Georgescu, potrivit GSP.ro.

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro și a primit interdicția de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Citește și PLANUL INCREDIBIL AL LUI IOAN NICULAE! VREA SĂ BAGE ASTRA ÎN INSOLVENȚĂ ȘI TRIMITE JUCĂTORII LA O ECHIPĂ DIN LIGA 1

declaratiirealitateaioan niculaeinchisoare