Ioan Ovidiu Sabău a spus cum a câștigat încrederea jucătorilor de la “U” Cluj-Napoca: „Asta a venit de la ei”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 30 ianuarie 2023, ora 22:07,
Ioan Ovidiu Sabău
Ioan Ovidiu Sabău

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a preluat “U” Cluj-Napoca la începutul anului și a reușit, deja, să câștige încrederea jucătorilor.

Antrenamentele sunt până la epuizare, iar jucătorii s-au adaptat”, spune Ioan Ovidiu Sabău

Echipa ardeleană a jucat două meciuri oficiale în acest an, ambele pe teren propriu. A învins FC Voluntari cu 2-1 în Etapa a 22-a, după care a remizat cu Rapid, 0-0. În runda următoare va juca în deplasare cu FC U Craiova 1948, după care va replica lui CS Mioveni.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău este mulțumit nu doar de evoluția elevilor lui, ci și de felul cum s-au adaptat foarte repede la cerințele lui.

Jucătorii s-au pregătit foarte bine, un grup foarte, foarte serios! Îmi sunt dragi pentru cum se comportă, pentru seriozitatea lor şi, atunci când ai astfel de jucători, e uşor să faci antrenamente. Sunt receptivi jucătorii, sunt antrenabili.

În primul rând, trebuie să faci reguli foarte clare, trebuie să creadă fiecare jucător că are şansa lui, că eşti corect în ceea ce faci, respecţi regulile, nimeni nu e protejat. E important ca jucătorii să fie bine fizic şi să crească valoric.

Antrenamentele sunt până la epuizare, iar jucătorii s-au adaptat. Dacă antrenamentul e la 10:30, la 09:15 – 09:30, sunt la stadion. La sala de forţă intră după antrenament. Există un concurs între ei, cine face mai multe tracţiuni şi aşa mai departe.

Asta a venit de la ei, le place foarte mult. Am făcut eu la început, iar apoi ei au simţit bine şi se transformă fizic. Aşa am câştigat încrederea jucătorilor”, a spus Sabău la emisiunea Fotbal Show, de la Prima Sport.

“U” Cluj-Napocasuperligaioan ovidiu sabau