Ion Țiriac intervine în scandalul momentului în tenisul mondial: „Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 10 septembrie 2020, ora 15:52,
djokovic arbitra

Novak Djokovic (33 de ani) a fost descalificat de la US Open după ce a lovit, fără intenție, o arbitră de linie.

Fostul jucător de tenis, Ion Țiriac, îi ia apărarea lui Djokovic, susținând că acesta nu a comis vreo agresiune gravă și că arbitra ar fi trebuit să fie mai atentă.

Nu e pentru prima oară când un arbitru e lovit de o minge. Cu foarte mulți ani în urmă, un suedez, încă junior, servește, lovește arbitrul de linie cu mingea, omul cade, se lovește cu capul de pământ și moare. Djokovic a mai făcut o agresiune a mingii înainte de a lovi arbitra, putea fi pedepsit cu «warning». El, aruncând mingea, lovește o arbitră care nu știu dacă se uita la meci.

Djokovic nu e nici fratele meu, nici cel mai bun prieten al meu, dar e un mare jucător. Nu e idealul meu. Un singur om respect cu căciula în jos, acela e Nadal. Nu numai pentru jucătorul care este Nadal, ci și pentru omul care este. Nu cred că Djokovic merita să fie eliminat, în special într-un turneu unde ăștia n-au un megastar. E Serena Williams, dar în rest nu e nimeni acolo”, a declarat Ion Țiriac, conform „Gazetei”.

țiriac

Țiriac este de părere că supervizorul turneului a greșit în momentul în care a decis întreruperea meciului, deoarece prin eliminarea lui Djokovic, atractivitatea turneului a scăzut cu 30%.

„Foarte dificil de spus dacă s-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer. Dar e dificil de crezut că s-ar fi procedat la fel cu numărul unu mondial, cu 20.000 de oameni acolo. Nu a fost o agresiune gravă. Arbitra trebuia să se uite la meci, mingea aia a venit cu 40-50 km/h. Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!

Ceea ce interesant e că un judecător independent (n.r – supervizorul turneului) spune «gata, s-a terminat!» Terminându-se treaba asta, ei au furat de la US Open cel puțin 30% din valoarea turneului!”, a mai spus Ion Țiriac.

Citește și • Ilie Năstase vrea copil la 74 de ani! „Facem a doua Simona Halep”

ion țiriacus openatpNovak Djokovictenisrealitatea
Temporary COVID-19 hospital in western Moscow

EURO 2020 | Aproape de tragedie. Suporter, în stare gravă

djokovicroland garros

Djokovic, în culmea fericirii după triumful de la RG! Nu uită de Tsitsipas: ”Înțeleg ce simte”