Ionuț Lupescu arată cu degetul după remiza din Finlanda: „La noi nu există acest lucru de opt ani de zile”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 24 septembrie 2022, ora 21:26,
Ionuț Lupescu nu se sfiește să afirme că „avem un campionat destul de slăbuț, și din această cauză, nici echipa națională nu e puternică”
Ionuț Lupescu nu se sfiește să afirme că „avem un campionat destul de slăbuț, și din această cauză, nici echipa națională nu e puternică”

Fostul internațional român Ionuț Lupescu dă vina, în ceea ce privește rezultatele naționalei, pe lipsa unei strategii la nivel federal.

La noi nu există o strategie de opt ani de zile”, acuză Ionuț Lupescu

Naționala pregătită de Edi Iordănescu a remizat cu Finlanda, 1-1 în deplasare, în Liga Națiunilor, și este aproape de retrogradarea în seria a treia valorică.

Ca rezultat a fost important că nu au pierdut și că au simțit că au putut să joace de la egal la egal cu Finlanda. Dacă faci o analiză profundă, multă lume era entuziasmată, că au jucat ofensiv.

Dacă stai să urmărești construcția finlandezilor, ei jucau foarte mult în spate și am reușit să recuperăm foarte puțin în treimea lor. Automat, trebuie să joci ofensiv.

Am făcut și greșeli. Băieții au încercat să dea tot, în special în repriza a doua, primele 15 minute. După aia am cedat din nou controlul partidei. Finlandezii au avut cele mai mari ocazii.

E problema Federației dacă va continua sau nu cu Edi. Sunt națiuni mari care au avut probleme. S-a făcut o anumită strategie și fiecare și-a creat o identitate de a juca. La noi nu există acest lucru de opt ani de zile.

Totul depinde de rezultat la națională. Vecinii noștri din Ungaria sunt cel mai bun exemplu. În urmă cu câțiva ani erau departe de noi și acum sunt lideri. Acolo s-a construit cu cap”, a declarat Ionuț Lupescu la emisiunea la Digi Sport Special.

Unii oameni care sunt paraleli cu fotbalul”, susține Ionuț Lupescu

Fostul mijlocaș al lui Dinamo și al naționalei României trage un semnal de alarmă. „Același lucru se întâmplă și în Luxemburg. Asta trebuie făcut și în România. La noi nu s-a făcut pentru că ori nu au fost oameni competenți, ori nu există o strategie.

În Luxemburg, Federația a început să facă ce ține de partea tehnică, statul s-a ocupat de stadion. La noi s-au făcut stadioane, dar nu e suficient. În 30 de ani, sportul nu a fost o prioritate pentru noi. De aici pleacă multe lucruri.

Vom vedea ce se întâmplă luni. Jucăm cu o echipă care e calificată, cea mai bună din grupă. În fotbal trebuie să fii optimist. Trebuie să o luăm mereu de la zero. În trei zile lucrurile se pot schimba.

Noi nu avem un lot de jucători pe care ne putem baza. Știm că avem un campionat destul de slăbuț, și din această cauză, nici echipa națională nu e puternică.

În străinătate, jucătorii nu reușesc să se impună. M-am uitat pe primul unsprezece. Am văzut câți jucători marchează goluri. Alibec are două goluri la națională, Dennis Man, patru goluri, Răzvan Marin, două goluri, Tănase, un gol, a mai dat aseară unul…

Mai erau Nedelcearu și Bancu. Noi nu avem oameni de gol. Mă întrebam cine să dea gol. Dacă stai să te uiți pe statistică, cum să câștigăm dacă nu avem oameni de gol?

Dacă ne întrebăm de ce fotbalul nostru e la nivel de copii și juniori este pentru că sunt oameni care sunt paraleli cu fotbalul”, a declarat Ionuț Lupescu la Digi Sport Special.

liga natiunilorionut lupescu