Irina-Camelia Begu nu a scăpat de „coșmarul Laura Siegemund”! Românca a fost eliminată la Australian Open 2023

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 19 ianuarie 2023, ora 10:20,
Irina-Camerlia Begu
Irina-Camerlia Begu

Jucătoarea română de tenis Irina-Camelia Begu (28 WTA, cs 27) a fost eliminată în Turul 2 la Australian Open.

Irina Camelia Begu a fost învinsă de Laura Siegemund după 3 ore și 12 minute

Ea a fost învinsă de germanca Laura Siegemund (170 WTA) cu 7-5, 5-7, 3-6. În urma acestui rezultat, România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul de simplu, după ce Jaqurlinr Adina Cristian, Ana Bogdan, Sorana-Mihaela Cîrstea și Patricia Maria Țig au fost învinse în primul tur.

Begu a pierdut al patrulea meci consecutiv în fața lui Siegemund, după ce germanca s-a impus în 2016 în primul tur la Indian Wells cu 3-6, 6-4, 6-4, în 2019 în sferturi la BRD Bucharest Open cu 7-5, 6-2 și în 2020, în Turul 1 la Palermo, cu 6-3, 6-4.

Singura victorie a Irinei datează din chiar primul meci direct, în 2015, în primul tur la Charleston, când a câștigat cu 6-2, 7-6 (5).

Momentul psihologic al partidei de la Australian Open s-a consumat la mijlocul setului 2. Românca a avut 2 mingi de break la 3-2, dar le-a ratat. Dacă ar fi convertit una dintre ele, s-ar fi distanțat la 4-2 și ar fi urmat la serviciu.

Cu un moral excelent după adjudecarea setului, Siegemund s-a distanțat în decisiv la 4-0 și a pus capăt meicului cu un break.

Monica Niculescu a câștigat duelul românesc cu Jaqueline Adina Cristian la dublu

Au început și meciurile de pe tablourile de dublu feminin și masculin. România are o reprezentantă în Turul 2, dar acest lucru era evident încă de la tragerea la sorți, în condițiile în care Monica Niculescu și Jaqueline Adina Cristian au fost adversare.

Niculescu și elvețianca Viktorija Golubic le-au învins pe Cristian și germanca Tamara Korpatsch cu 6-4, 6-4.

Următoarele adversare sunt Anna Bondar și Greet Minnen (Ungaria, Belgia), care au trecut cu 6-4, 6-1 de a 14-a pereche favorită la câștigarea trofeului, Alicja Rosolska și Erin Routliffe (Polonia, Australia).

Într-un alt meci, Ana Bogdan și germanca Tatjana Maria au fost eliminate de australiencele Olivia Gadecki și Priscilla Hon, beneficiare ale unui wild card, cu 4-6, 2-6.

România mai are două reprezentante la dublu. Elena Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk le au adversare pe Danielle Rose Collins și Heather Watson (Statele Unite, Marea Britanie), iar Begu și americanca Shelby Rogers pe jucătoarele care alcătuiesc a treia pereche favorită, Gabriela Dabrowski și Giuliana Olmos (Canada, Mexic).

Australian Open 2023Laura SiegemundIrina Camelia Beguturul 2