Istoria fascinantă a clubului de fotbal Real Madrid, care a câștigat trofeul Ligii Campionilor în acest sezon

Articol de Dan Istratie - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 15:13,
Real Madrid
Real Madrid

La finalul lunii mai, Real Madrid a cucerit pentru a 14-a oară în istorie trofeul UEFA Champions League, după o finală câștigată cu scor 1-0 în fața lui Liverpool. Real Madrid Club de Fútbol este un club de fotbal profesionist din Capitala Spaniei, care evoluează în Primera División, adică cea mai importantă ligă din țară. Cu o mulțime de trofee câștigate în competiții naționale și europene, Real Madrid este unul din membrii fondatori ai FIFA. În Spania, a câștigat un număr record de 35 de titluri La Liga și 19 cupe.

Real Madrid este considerat clubul de fotbal cel mai prestigios în Europa, reușind să ajungă la venituri extrem de mari și implicit să realizeze transferuri de top. Doar în această ediție a Ligii Campionilor. Real Madrid a încasat 119,8 milioane de euro pentru evoluția sa plus 16,8 milioane de euro din drepturile de televizare.

Fondat în anul 1902, Real Madrid este, alături de Athletic Bilbao și Barcelona, una din cele trei echipe din Spania care nu au retrogradat niciodată în ligile inferioare. La pariuri sportive, Real Madrid este foarte des favorită și oricum atrage extrem de mult interes pentru pariori, online și offline, inclusiv în România. În acest sezonul de UEFA Champions League, Real Madrid a fost în anumite momente aproape de eliminarea din competiție. Cei care au pariat în favoarea lui Real Madrid în astfel de momente au ieșit cu siguranță în câștig.

Stadionul pe care își dispută meciurile de acasă este Santiago Bernabéu din Madrid, unde echipa joacă începând cu anul 1947. Real Madrid a câștigat primul trofeu după ce a învins-o pe Athletic Bilbao în finala Cupei Spaniei. Numele actual a fost adoptat în 1920, când  regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei a acordat titlul de Real (Regal) clubului, o asociere cu roialitatea. Anterior, numele clubului a fost Madrid Fotbal Club. Primul titlu în La Liga a fost consemnat în sezonul 1931 – 1932.

Numele actual al stadionului pe care joacă Real Madrid este preluat de la Santiago Bernabéu Yeste, președintele lui Real Madrid începând din anul 1945. Sub conducerea acestuia, Real Madrid a ajuns o forță fabuloasă la nivel internațional, câștigând Cupa Europeană de cinci ori la rând între 1956 și 1960. De altfel, de numele lui Bernabéu se leagă chiar decizia de înființare a competiției cunoscute astăzi drept Liga Campionilor.

Culoarea tradițională a lui Real Madrid pentru meciurile de acasă este alb. În deplasare, se poartă de obicei culorile albastru sau violet. În 1947, Real Madrid devenea prima echipă din Spania care purta tricouri numerotate. Cel mai așteptat meci în Spania este El Clasico, adică orice confruntare între Real Madrid și FC Barcelona, fiind legendară rivalitatea dintre aceste două echipe.

La finalul lunii aprilie, Real Madrid a câştigat pentru a 35-a oară campionatul național, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Espanol Barcelona, într-un meci din etapa a XXXIV-a a campionatului Spaniei. La Liga este considerată o competiție foarte puternică în fotbalul european, meciurile din campionatul Spaniei fiind urmărite de mulți spectatori din întreaga lume, includiv din țara noastră.

real madrid