Italia a refuzat colaborarea cu Arabia Saudită pentru găzduirea CM 2030! Motivul din spatele deciziei

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 19:20,
Italia EURO 2020, Sursa foto: Profimedia Images
Italia EURO 2020, Sursa foto: Profimedia Images

„Squadra Azurra” a izbutit să cucerească în acest an al doilea trofeu european din istorie, după succesul împotriva Angliei, în finala EURO 2020!

Naționala condusă de Roberto Mancini a scris istorie pe Wembley, reușind să aducă în peninsulă titlul european după 53 de ani. Italienii au avut un parcurs fără greșeală la EURO 2020, izbutind să câștige toate meciurile până în marea finală. Astfel, de la venirea tehnicianului din anul 2018, „Squadra Azzura” nu a pierdut niciun meci, stabilit un record greu de egalat în rândul echipelor naționale.

După această performanță, italienilor le-a fost propusă găzduirea Campionatului Mondial din 2030, alături de Arabia Saudită. Federația Italiană de Fotbal a respins însă din start această variantă, invocând încălcarea drepturilor omului în zona Golfului. Astfel, saudiții s-au văzut nevoiți să își caute un alt partener pentru organizarea turneului final de peste nouă ani.

Arabia Saudită ar fi urmat să investească masiv în modernizarea câtorva stadioane din Italia și ar fi fost dispusă să acopere orice cheltuială survenită din cauza distanței dintre cele două țări, lucru care nu a fost însă de ajuns pentru a-i convinge pe reprezentații fotbalului italian.

În momentul de față, oficialii italieni au dezvăluit că se vor concentra mai degrabă pe găzduirea exclusivă a Campionatului European din 2028.

Citește și EURO 2020 | UEFA A DECIS CUM ARATĂ ECHIPA IDEALĂ DE LA TURNEUL FINAL! ITALIA DOMINĂ CEL MAI BUN 11

cm 2030arabia sauditarealitateaitalia