Italia mai pierde un fundaș înainte de Euro

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 03 iunie 2024, ora 14:11,
Italia, EURO 2020
Italia, EURO 2020

După Francesco Acerbi, Italia, campioana europeană en-titre, a pierdut un al doilea fundaş pentru Euro-2024 (14 iunie-14 iulie) în trei zile, odată cu accidentarea lui Giorgio Scalvini, survenită duminică.

Scalvini s-a accidentat la genunchiul stâng în ultimele minute ale ultimului meci din acest sezon al echipei Atalanta Bergamo, învinsă acasă cu 3-2 de Fiorentina, în restanţă din etapa a 29-a. El a mers şchiopătând la vestiare, iar examinările medicale au confirmat temerile privind gravitatea accidentării.

„Examinările efectuate după meci au arătat că suferă de o ruptură a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului stâng”, a anunţat Atalanta într-un comunicat.

Fundaşul în vârstă de 20 de ani, titular la clubul său în acest sezon, a fost selecţionat de opt ori în naţionala Italiei, dintre care de patru ori în meciurile de calificare pentru Euro-2024 din Germania.

Selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti, l-a pierdut deja pe fundaşul lui Inter Milano, Francesco Acerbi (34 de selecţii), din cauza pubalgiei. El convocase 30 de jucători pentru stagiul de pregătire al Nazionale, care a început vineri şi la care Scalvini urma să se alăture luni.

Lista finală a celor 26 de jucători din lotul Italiei va fi anunţată la 6 iunie.

Italia va întâlni Albania, Spania şi Croaţia în faza grupelor la Euro-2024.

giorgio scalvinieuro 2024germania