Jaqueline Cristian este în finală la Palmanova! A învins-o în două seturi pe Andreea Prisăcariu

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 25 martie 2023, ora 14:38,
Jaqueline Cristian
Jaqueline Cristian

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian (204 WTA, cs 5) s-a calificat în ultimul act al turneului ITF de la Palmanova, dotat cu premii de 25.000 de dolari.

Jaqueline Cristian a învins-o pe Andreea Prisăcariu în 78 de minute

Ea a învins-o în semifinale pe Andreea Prisăcariu (443 WTA), venită din calificări, cu 6-2, 6-0. Începutul meciului a fost echilibrat, fiecare jucătoare câștigând câte un break, Prisăcariu făcând acest lucru fără să cedeze vreun punct.

La 1-2, însă, Cristian și-a trecut în cont cinci game-uri la rând și a pus capăt setului. În partea a doua a meciului, a cincea favorită a turneului a jucat aproape perfect. Primele două game-uri le-a câștigat la 0, iar în următorul a salvat o minge de break.

La 0-3, Prisăcariu a avut două ocazii de a reduce din diferență, pe serviciul adversarei, dar le-a ratat.

Cristian a câștigat meciul în 78 de minute și o va înfrunta în finală pe belarusa Iryna Shymanovich (Belarus, 221 WTA). Aceasta a furnizat, în semifinale, surpriza competiției, eliminând-o pe principala favorită, spaniola Leyre Romero Gormaz (176 WTA) cu 6-3, 6-3.

Irina Bara și Andreea Mitu au pierdut finala de dublu de la la Maribor

Româncele Irina Bara şi Andreea Mitu au dispoutat ultimul act al turneului ITF de la Maribor (Slovenia), dotat cu premii totale de 40.000 de dolari.

Ele fost învinse de rusoaicele Sofia Lansere și Anastasia Tihonova, principalele favorite, cu 6-3, 6-2, după un meci care a durat o oră şi 12 minute.

Bara și Mitu nu au reuşit niciun break în acest meci, deşi au avut cinci ocazii, dintre care patru în setul 1 (au condus cu 40-0 la 2-2 și cu 40-30 la 3-4).

Lansere şi Tihonova jucaseră un singur meci până în finală, cel din sferturi. El au intrat direct în această fază, iar în semifinale au beneficiat de neprezentarea adversarelor, cehoaica Anna Siskova și rusoaica Maria Timofeeva (cs 3).

Palmanovaandreea prisacariuJaqueline Cristian