Joonas Tamm, sincer în presa din Estonia despre experiența la FCSB: „Nu știu unde sunt medaliile de argint și dacă le vom primi sau nu!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat sâmbătă, 03 iunie 2023, ora 11:40,
Joonas Tamm
Joonas Tamm

FCSB s-a despărțit de Joonas Tamm la finalul acestui sezon. Adus în vara anului trecut, fundașul estonian nu a mai fost dorit de Becali.

Recent, Tamm a vorbit în presa din țara natală despre experiența sa la FCSB. Iată ce a spus despre formația bucureșteană.

„Nu știu unde sunt medaliile de argint și dacă le vom primi sau nu!”

„Cred că a fost un sezon încântător. Desigur, au fost și momente extrem de dificile, însă au fost și unele bune când am reușit să muncim cum trebuie. Pot să văd că, din punct de vedere personal, m-am îmbunătățit în acest sezon, am jucat extrem de mult. În a doua parte a sezonului a fost mult mai intensă, ne-am luptat la titlu până la final, însă lucrurile nu au ieșit așa cum ne-am dorit. 

Nu știu unde sunt medaliile de argint și dacă le vom primi sau nu. Nu le-am primit. FCSB e un club mare, așa că dacă m-aș duce să spun cuiva din București că am ieșit pe locul al doilea nu ar fi prea plăcut. Fanii, istoria clubului, stadionul și tot pachetul cer doar primul loc, mai ales acum, când am fost atât de aproape. Obiectivul a fost să câștigăm titlul, orice altceva înseamnă eșec”, a declarat Joonas Tamm, conform jurnaliștilor de la soccernet.ee.

„Antrenorii și directorul sportiv și-au dorit ca eu să rămân, însă patronul a avut alte planuri!”

„E normal, a spus despre alții că au fost mult, mult mai răi decât mine. După finalul sezonului regulat am jucat foarte bine în play-off și cifrele au arătat acest lucru, am fost pe primul loc în campionat la multe capitole. 

Însă motivul pentru care nu rămân are legătură cu emoția, nu? Până la urmă vor să aducă jucători noi, a fost decizia finanțatorului. Antrenorii și directorul sportiv și-au dorit ca eu să rămân, însă patronul a avut alte planuri. 

(n.r. despre atitudinea patronului) E normal. Puțin diferit însă în același timp clubul e mare, dacă nu sunt rezultate primești critici din toate părțile. Toată lumea era obișnuită cu asta. Poate în Estonia nu e normal, dar acolo e complet normal. 

Presiunea ajută. Nu au fost multe momente despre mine în general, decât după primul meci, dar apoi nimic. Altfel, existau multe discuții, însă eu nu făceam parte din ele. Trebuie să te descurci sub presiune, în special ca fundaș central, unde nu ai voie să greșești. A fost, în mod clar, o provocare interesantă”, a mai spus Tamm.

Joonas Tammfcsb