Julian Nagelsmann este cel mai costisitor antrenor din istorie! Suma imensă plătită de Bayern după ce l-a dat afară

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 25 martie 2023, ora 13:41,
Julian Nagelsmann
Julian Nagelsmann

Echipa germană Bayern Munchen i-a reziliat, joi, contractul antrenorului Julian Nagelsmann, căruia trebuie să-i plătească o sumă imensă.

Bayern a dat 65,5 milioane de euro pentru a-l avea 20 de luni pe Julian Nagelsmann

Julian Nagelsmann a ajuns la Bayern în iulie 2021, venind de la RB Leipzig. Dar mutarea nu s-a realizat prea ușor. Gruparea din Munchen a obținut serviciile tehnicianului abia după ce a plătit adversarei din Bundesliga 25 de milioane de euro, deoarece nu era la final de contract.

La vremea respectivă, tehnicianul a semnat cu Bayern un contract pe cinci sezoane. Una dintre clauze era că, dacă va fi dat afară înaintea terminării celui de-al doilea sezon, clubul îi plătește diferența de bani pe care ar trebui s-o încaseze până în 2026.

Iar acest lucru s-a întâmplat joi seara. Iar publicația germană Bild, citată de Goal, scrie că suma se ridică la 27 de milioanbe de euro. În total, este vorba de 52 de milioane de euro, la care se adaugă salariul tehnicianului din perioada iulie 2021 – martie 2023. Adică 13,5 milioane de euro.

În concluzie, Bayern Munchen a „investit” 65,5 milioane de euro în Julian Nagelsmann, iar acesta a condus echipa timp de aproape 20 de luni. Asta, evident, dacă tehnicianul nu va accepta să primească o sumă mai mică drept despăgubiri că a fost dat afară.

În afara lui Nagelsmann, au mai plecat de la Bayern și ajutoarele lui, antrenorii secunzi Dino Toppmoller și Xaver Zembrod, plus analistul video Benjamin Gluck, care nu au făcut voluntariat.

Julian Nagelsmannbundesligabayern munchen